Στα άκρα η κόντρα Ιμάμογλου - Ερντογάν για τη φαραωνική νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

lawandorder.gr 26-02-2021 12:31
Στα άκρα η κόντρα Ιμάμογλου - Ερντογάν για τη φαραωνική νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα Ερντογάν - Ιμάμογλου για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, κόστους 11 δισ. δολαρίων
Στα άκρα πλέον έχει φτάει η κόντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας ανάμεσα στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με φόντο την οικονομία.

Αφορμή στάθηκε η υπόσχεση Ερντογάν για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ένα έργο που κοστίζει τουλάχιστον 11 δισ. δολαρίων. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για οικονομικούς όσο και οικολογικούς λόγους εδώ και πολύ καιρό.

Όμως, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει και λέει ότι με γινάτι, με πείσμα θα κάνουμε αυτό το έργο κι ας λένε όχι.

"Ολοκληρώθηκαν όλες οι τεχνικές μελέτες της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, θα την κατασκευάσουμε με πείσμα. Ο σημερινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν καταλαβαίνει από τέτοιες δουλειές", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Ιμάμογλου απαντά ότι η ατζέντα της κυβέρνησης πρέπει να εστιάσει στη φτώχεια και την ανεργία και σημειώνει ότι δε θέλει να μιλάει με ανθρώπους που κάνουν τις ίδιες ομιλίες κάθε πέντε χρόνια, μετέδωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

"Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας. Δε γίνεται οτιδήποτε με πείσμα. Δεν απορώ, καθώς και δεν περιμένω κάτι από μια λογική που επαναλαμβάνει τις ίδιες ομιλίες που έχει κάνει πριν από 5 χρόνια. Δε θα παρασυρθώ", επισημαίνει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo