ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Συμπλοκή ειδικών φρουρών ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ με Ρομά τα ξημερώματα

lawandorder.gr 26-02-2021 08:13 Τελευταία ενημέρωση: 26-02-2021 10:22
Συμπλοκή ειδικών φρουρών ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ με Ρομά τα ξημερώματα
Ρομά πυροβόλησαν άλλους Ρομά στο Ζεφύρι

Στην οδό Κατσαντώνη, στο Ζεφύρι, στις 02:00 τα ξημερώματα είχαμε συμπλοκή μεταξύ Ρομά. Αρχικά, υπήρξε ένα επεισόδιο μεταξύ μελών δύο οικογενειών και στη συνέχεια, μέλος της μίας οικογένειας πυροβόλησε το αυτοκίνητο και το σπίτι της άλλης οικογένειας. Άμεσα κατέφτασαν και τους κυνήγησαν ειδικοί φρουροί της ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.

Ένας εκ των δραστών προσπάθησε να διαφύγει προς την οδό Σκυλοσόφου όπου κάλεσε συγγενή του ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του να πυροβολήσει τους αστυνομικούς. Πράγματι, ο συγγενής/συνεργός πυροβόλησε τέσσερεις φορές, με μία από τις βολίδες κυριολεκτικά να περνά "ξυστά" από έναν από τους αστυνομικούς. Οι Ειδικοί Φρουροί ανταπέδωσαν τα πυρά. 

Την ίδια στιγμή, ο πρώτος δράστης προσπάθησε να μπει στο σπίτι ώστε να κρυφτεί, αλλά τον πρόλαβαν άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ και τον συνέλαβαν. Κατέβηκε από το σπίτι και ο δεύτερος δράστης προς βοήθεια του συγγενή του και συνελήφθη και αυτός. 

Το όπλο που χρησιμοποίησε από το μπαλκόνι ο δράστης είχε προλάβει να το πετάξει σε διπλανό χωράφι, εντοπίστηκε όμως και διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο από αστυνομικό πριν από περίπου ένα μήνα. 

Οι δυο Ρομά είναι σεσημασμένοι, καθώς το 2014 και το 2015 είχαν πυροβολήσει ξανά εναντίον αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του ένας αστυνομικός.

Μέχρι στιγμής έχουμε 3 συλλήψεις, ενώ εντοπίστηκε ένα κλεμμένο πιστόλι και μια καραμπίνα που είχαν στην κατοχή τους οι Ρομά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo