Στη φυλακή ο Λιγνάδης – Προσφυγή κατά της προφυλάκισης θα καταθέσει ο Κούγιας

Κατερίνα Μάνθου 26-02-2021 08:12 Τελευταία ενημέρωση: 01-03-2021 08:46
Στη  φυλακή ο Λιγνάδης – Προσφυγή κατά της προφυλάκισης θα καταθέσει ο Κούγιας
Τις επόμενες κινήσεις του προετοιμάζει η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Τις επόμενες κινήσεις του προετοιμάζει η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να ακυρώσει την προφυλάκιση του σκηνοθέτη, την οποία αποφάσισαν χθες περίπου στις 2 τα ξημερώματα ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αμέσως μετά την απολογία του διάρκειας περίπου πέντε ωρών πήρε το δρόμο για τις φυλακές καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αποχωρώντας από τα δικαστήρια δεν έκανε κάποια δήλωση.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας ανέφερε μετά την απολογία του εντολέα του στην ανακρίτρια: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατάθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα με το οποίο προσπάθησε να αντικρούσει το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Με το υπόμνημα υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος δεν βρίσκονταν στα σημεία όπου οι μηνυτές τον κατηγορούν ότι τους βίασε τις ημερομηνίες που εκείνη αναφέρουν. Για το λόγο η πλευρά του σκηνοθέτη κάλεσε στα δικαστήρια για κατάθεση την ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα και τον Διονύση Παναγιωτάκη. Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς που προέβαλλε Δ. Λιγνάδης ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.

Ακόμη με το υπόμνημά του ο κατηγορούμενος ανέφερε πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση. «Βρήκαν δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους και έφτιαξαν δυο ιστορίες μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015», αναφέρει ακόμη ο κατηγορούμενος για τους μηνυτές του και σε άλλο σημείο του υπομνήματός του αναφέρει: «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo