Τρία νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια στον Δήμο Πειραιά

lawandorder.gr 25-02-2021 13:46
Τρία νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια στον Δήμο Πειραιά
Το έργο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής

Τρία νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια θα κατασκευαστούν στον Δήμο Πειραιά, στα οποία θα μεταφερθούν δύο δημοτικά σχολεία και ένα γυμνάσιο της πόλης. Το έργο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ ΑΕ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Τα τρία σχολεία που θα στεγαστούν στα νέα σχολικά κτίρια είναι το 38ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά που θα μεταφερθεί στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 120 και Nοταρά, το 30ό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στη Γυθείου-Κουμουνδούρου-Ψαρρών και το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά, στη Mήλου-Aιγάλεω-Σαλαμίνος.

Σύμφωνα με την ΚΤΥΠ ΑΕ, η δημοπράτηση του έργου αναμένεται την άνοιξη του 2022, ενώ η ολοκλήρωσή του θα πραγματοποιηθεί το 2024-2025.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η δημιουργία των τριών νέων σχολικών κτιρίων είναι μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, σημειώνοντας πως ο Δήμος Πειραιάς υστερεί διαχρονικά σε σύγχρονες σχολικές υποδομές. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Πρόκειται για μία καλή αρχή στο μείζον ζήτημα εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων της πόλης, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τη σημερινή διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ. Ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί, και κυρίως οι μαθητές, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικαιούνται νέες και ασφαλείς σχολικές μονάδες. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να διεκδικούμε τη δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων νέων σχολικών κτιρίων, τα οποία να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Μία ακόμη παράμετρος είναι πως στη νέα προγραμματική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης κονδυλίων για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Ο πρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Τιμολέων Κατσίπος, σε σχετική δήλωσή του, επεσήμανε: «Ο Δήμος Πειραιά είναι από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους δήμους στη χώρα. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να συνδράμουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, στη δημιουργία νέων, σύγχρονων σχολικών υποδομών. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πειραιά, προσδοκούμε σε σύντομο χρόνο να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo