16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Αντιδράσεις δικαστών για την ανακοίνωση στήριξης σε Κουφοντίνα από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων


    Αντιδράσεις στους κόλπους των δικαστών και των εισαγγελέων προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με την οποία καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα ώστε να σωθεί η ζωή του πολυισοβίτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.
    Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προέδρου Εφετών και πρώην μέλους του Δ.Σ της Ένωσης Παν. Λυμπερόπουλου, περί «θεσμικής εκτροπής». Συγκεκριμένα στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρει: «Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή . Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθηματική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020.».
    Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση για τον Δ. Κουφοντίνα, αναφέρει τα εξής: «Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ