Το αίτημα Λιγνάδη για ακυρότητα της δίωξης κρίνει το δικαστικό συμβούλιο, τι θα γίνει με την απολογία – Μήνυση στους μάρτυρες προανήγγειλε ο Κούγιας

Κατερίνα Μάνθου 25-02-2021 08:02
Το αίτημα Λιγνάδη για ακυρότητα της δίωξης κρίνει το δικαστικό συμβούλιο, τι θα γίνει με την απολογία – Μήνυση στους μάρτυρες προανήγγειλε ο Κούγιας
Ο σκηνοθέτης αρνείται τις πράξεις του βιασμού και υποστηρίζει πως αυτές φέρονται να τελέστηκαν ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν στα σημεία που τον κατηγορούν.
Το αίτημα που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ζητώντας να ακυρωθεί η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον σκηνοθέτη, κρίνει σήμερα το αρμόδιο δικαστικό βούλευμα.

Το αίτημα θα κριθεί με βούλευμα που θα εκδώσουν οι δικαστές και σε περίπτωση που το κάνουν δεκτό τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στην εισαγγελία και η προγραμματισμένη για σήμερα απολογία του κατηγορούμενου δεν θα γίνει. Αντίθετα, αν το αίτημα απορριφθεί τότε ο σκηνοθέτης θα απολογηθεί για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή το οποίο του έχει απαγγελθεί.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορούμενου η προδικασία είναι άκυρη και γιατί ο ίδιος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας . Σε ό,τι αφορά στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του η υπεράσπιση Λιγνάδη αναφέρει πως δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Ο σκηνοθέτης αρνείται τις πράξεις του βιασμού και υποστηρίζει πως αυτές φέρονται να τελέστηκαν ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν στα σημεία που τον κατηγορούν. Για τον λόγο αυτό η υπεράσπισή του σκηνοθέτη θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που φέρεται να συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός του 2010.

Τέλος, χθες, ο κ. Κούγιας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο προσώπων που καταγγέλλουν τον πελάτη του για βιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo