Υπόθεση Κασόγκι: Στη δημοσιότητα θα δοθεί αποχαρακτηρισμένη έκθεση των ΗΠΑ

Newsroom L&O 24-02-2021 22:13 Τελευταία ενημέρωση: 24-02-2021 22:13
Υπόθεση Κασόγκι: Στη δημοσιότητα θα δοθεί αποχαρακτηρισμένη έκθεση των ΗΠΑ
Ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Στη δημοσιότητα θα δοθεί σύντομα μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση των ΗΠΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκθεση φαίνεται να περιπλέκει τη σχέση των ΗΠΑ με τον παραδοσιακό τους σύμμαχο, τη Σαουδική Αραβία, καθώς μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, πηγές του Reuters ανέφεραν ότι η CIA εκτιμούσε πως τη δολοφονία είχε διατάξει ο πρίγκιπας διάδοχος.

Για την ύπαρξη της έκθεσης μίλησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέιν Ψάκι, η οποία στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο είπε ότι σύντομα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο Μπάιντεν και τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν.

Συνομιλία Μπάιντεν με τον βασιλιά Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να επαναφέρει τις επαφές με το Ριάντ στην παραδοσιακή τους οδό, η οποία μάλλον έχει χαθεί μετά από τέσσερα χρόνια ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι θα μιλήσει μόνο στον 85χρονο βασιλιά, σηματοδοτώντας μια αντίθετη πορεία στη φιλική σχέση που απολάμβανε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τον τέως ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ο πρίγκιπας θεωρείται από πολλούς ως ο de facto ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου και διάδοχος του θρόνου, ωστόσο το κύρος του υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά τη στυγνή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, από μέλη του προσωπικού ασφαλείας που πιστεύεται ότι βρίσκονταν κοντά στο περιβάλλον του πρίγκιπα.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo