Κύπρος: Ικανοποίηση Αναστασιάδη για «καταδίκη» δημοσιογράφου - Παραβίασε τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

lawandorder.gr 24-02-2021 15:59
Κύπρος: Ικανοποίηση Αναστασιάδη για «καταδίκη» δημοσιογράφου - Παραβίασε τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας
Δείτε την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, η οποία απεφάνθη για άρθρο του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα η «Καθημερινή» της Κύπρου ότι παραβίασε τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας τονίζεται ότι:

''Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πληροφορήθηκε την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ) που έκρινε ότι το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Ανδρέα Παράσχου, με τίτλο "Μας πήρε ο δαίμονας" και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" στις 10 Ιανουαρίου 2021, παραβιάζει κατάφωρα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για μη δημοσίευση ανακριβών παραπλανητικών, φανταστικών ή διαστρεβλωτικών της αλήθειας ειδήσεων, πληροφοριών ή σχολίων.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει πως ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Παράσχος θα ακολουθήσει τη σύσταση της ΕΔΔ αλλά και τις πρόνοιες του Καταστατικού της ΕΔΔ, που σαφώς αναφέρει ότι, σε περίπτωση που παραβιαστεί ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας θα πρέπει αυτός που τον παραβίασε να προχωρήσει σε άμεση διόρθωση ή απολογία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει, επίσης, πως οποιοιδήποτε αξιοποίησαν τις ψευδείς και φανταστικές πληροφορίες που κατέγραψε στο άρθρο του ο κ. Παράσχος, θα επανορθώσουν δημοσίως.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλει, επίσης, να καταστήσει σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί διασυρμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του μέσω παραπλανητικών, φανταστικών και ψευδών δημοσιευμάτων και δεν αποποιείται του δικαιώματος του να προσφύγει στη δικαιοσύνη''.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo