Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Μπλίνκεν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι

Newsroom L&O 24-02-2021 14:42 Τελευταία ενημέρωση: 24-02-2021 14:42
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Μπλίνκεν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι
Δείτε τι συζητήθηκε

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες, Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε ότι οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών τόνισαν την ιστορική συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, το κοινό συμφέρον και την ανάπτυξη των διμερών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Σε αυτή την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών από τότε που ο Μπλίκεν διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Κάιρο επισημαίνει ότι οι συζητήσεις των δύο αξιωματούχων «αντανακλούν τη σύγκλιση των απόψεών τους και των χωρών τους σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συζητώντας μεταξύ άλλων τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, την Παλαιστίνη, καθώς και τις προσπάθειες που οι δύο χώρες καταβάλλουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών προσέθεσε ότι οι Σούκρι και Μπλίνκεν υπογράμμισαν επίσης τις προσπάθειες των χωρών τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τον συντονισμό και τις διαβουλεύσεις τους την επόμενη περίοδο σχετικά με όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη δήλωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo