Φίλης: Ένα σύστημα ελίτ πίσω από την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών - Επίθεση στον Κούγια

Newsroom L&O 24-02-2021 14:10
Φίλης: Ένα σύστημα ελίτ πίσω από την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών - Επίθεση στον Κούγια
«Τώρα λέει η κυβέρνηση ότι η κ. Μενδώνη είναι στο στόχαστρο επειδή έχει πολιτική για το Ελληνικό, τα αρχαία στη Θεσσαλονίκη. Ότι είναι πολιτική δίωξη κατά της κ. Μενδώνη, αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» συμπλήρωσε

Ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και για την υπόθεση Λιγνάδη, όπου και ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορία κακοποίησης σεξουαλικής ανήλικων παιδιών από ένα σύστημα ελίτ, γιατί ο φερόμενος για αυτά τα εγκλήματα δράστης, ο κ. Λιγνάδης, και με την ιδιότητά του ως διευθυντής του Εθνικού αλλά και νωρίτερα με την πολιτική του παρουσία, συμμετέχει σε αυτή την ελίτ", σημείωσε ο κ. Φίλης για να συνεχίσει:

"Πράγματι η κυβέρνηση αντέδρασε με τρόπο που δεν τιμά μια κυβέρνηση. Θα έπρεπε αμέσως να αντιδράσει και να στείλει την υπόθεση στη δικαιοσύνη και να ζητήσει την παραίτηση του Λιγνάδη και της κ. Μενδώνη. Υπάρχει και εκεί πολιτική ευθύνη, το έχουμε καταλάβει όλοι. Αντιθέτως επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση μιας αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, δεν υπάρχει αυτό. Η αντιπολίτευση θέτει ζητήματα ουσίας" είπε.

"Τώρα λέει η κυβέρνηση ότι η κ. Μενδώνη είναι στο στόχαστρο επειδή έχει πολιτική για το Ελληνικό, τα αρχαία στη Θεσσαλονίκη. Ότι είναι πολιτική δίωξη κατά της κ. Μενδώνη, αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα" συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

"Άκουσα τον κ. Κούγια, ο οποίος σπίλωσε τους κατηγόρους, τα παιδιά που βιάστηκαν από τον κ. Λιγνάδη ως "επαγγελματίες ομοφυλόφιλους". Επανερχόμαστε πίσω εκεί όπου ψάχνουμε για ένα ψυχοπαθολογικό στερεότυπο ανώμαλου του ομοφυλόφιλου. Λυπούμαι με αυτή την πολιτική, δεν θεωρώ ότι ο κάθε κατηγορούμενος μπορεί να λέει ότι θέλει για να υπερασπίζεται τον εαυτό του και ο κάθε συνήγορος να υιοθετεί αυτές τις τακτικές. Είναι ντροπή", υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Αναφορικά με τα ΜΑΤ στην Πρυτανεία του ΑΠΘ σχολίασε ότι "Ζήσαμε την πρώτη εφαρμογή του νόμου Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως. Δημιουργούν με τους φοιτητές ένταση που ειλικρινά δεν γνωρίζω τι συνέπειες θα έχει. Διασύρουν παιδιά, καταστέλλουν δικαιώματα. Δεν είναι αυτή η λύση ποτέ, σε κανένα πρόβλημα. Ένας πρύτανης που έβαλε τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, ο Σδράκας, έχει μείνει επί Χούντας, δυστυχώς βλέπω ότι και ο νέος Πρύτανης ακολουθεί τα βήματα του Σδράκα. Είναι βαριά η συμπεριφορά του Πρύτανη. Αυτός είπε στην αστυνομία να μπει μέσα".

"Είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού η ζωή του Κουφοντίνα. Εάν θα μπορέσει να διασωθεί και να μην έχουμε σήμερα τον πρώτο απεργό πείνας νεκρό στη χώρα μας, φυλακισμένο απεργό πείνας. Δεν είναι Τουρκία η Ελλάδα. Προτείνω να αναληφθεί θεσμική πρωτοβουλία" κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo