«Βόμβα» Τζανάκη: Μπορεί να έχουμε και 3.000 κρούσματα ημερησίως την επόμενη εβδομάδα

lawandorder.gr 24-02-2021 13:52 Τελευταία ενημέρωση: 24-02-2021 13:53
«Βόμβα» Τζανάκη: Μπορεί να έχουμε και 3.000 κρούσματα ημερησίως την επόμενη εβδομάδα
Σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης κρουσμάτων τα κρούσματα αναμένεται να ξεπερνούν καθημερινά τα 2000 την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου , τόνισε ο Νίκος Τζανάκης

Σε μια ιδιαιτέρως απαισιόδοξη πρόβλεψη προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νικόλαος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε πως από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται τα κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν καθημερινά τα 2.000.

Μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης κρουσμάτων, αναμένουν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου τα κρούσματα να φτάσουν περίπου τα 2.500, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια μέση τιμή, καθώς υπάρχει περίπτωση να δούμε και ακραία σημεία είτε προς τα πάνω που είναι τα 3000 κρούσματα, είτε προς τα κάτω που είναι τα 2200.

"Αν η μέση του τιμή είναι τα 2200, που είναι και το πιο πιθανό, το απώτατο σημείο θα είναι μέχρι 2800 κρούσματα. Αν όμως η μέση τιμή πάει στα 2500, το απώτατο σημείο θα είναι πάνω από 3000 κρούσματα", ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεπώς όπως εξήγησε ταυτοχρονα, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μοντέλου είναι πιο πιθανό τα κρούσματα να φτάσουν τα 2200, με ίσως κάποιες εξάρσεις.

"Η μεγαλύτερη πίεση στην Αττική"
Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης επισήμανε πως "το θέμα με το συγκεκριμένο κύμα είναι ότι εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο της χώρας. Εντοπίζεται στην Αττική κατά τα 2/3" και πως "η πίεση δεν διαχέεται σε όλη τη χώρα, ώστε να πέσει σαν μέσος όρος σε όλα τα μέρη, αλλά επιβαρύνει πάρα πολύ την Αττική".

Υπενθυμίζουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού παίρνουν παράταση, καθώς όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων δεν μπορεί να αρθεί το lockdown την 1η Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo