Λινού: Άνοιγμα σχολείων σε δύο βάρδιες και διπλή μάσκα σε χώρους εργασίας, μέσα μεταφοράς και σούπερ μάρκετ

lawandorder.gr 24-02-2021 09:21 Τελευταία ενημέρωση: 24-02-2021 09:22
Λινού: Άνοιγμα σχολείων σε δύο βάρδιες και διπλή μάσκα σε χώρους εργασίας, μέσα μεταφοράς και σούπερ μάρκετ
Η κ. Λινού ανέφερε ότι σύμφωνα με νέες μελέτες τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό όσο και οι ενήλικες, ενώ είναι μεγάλη και η μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ

Την ανησυχία της για τον υψηλό δείκτη θετικότητας εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

"Καταλήγουμε στην καραντίνα, αλλά πριν από αυτό θα έπρεπε να είχαμε πάρει όλα τα άλλα μέτρα που δεν παίρνουμε" ανέφερε, μιλώντας στο Mega, και εξήγησε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα όπως η αποστασιοποίηση των παιδιών στα σχολεία.

Η κ. Λινού ανέφερε ότι σύμφωνα με νέες μελέτες τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό όσο και οι ενήλικες.

Άνοιγμα σχολείων με λειτουργία πρωί - απόγευμα

Αναφερόμενη στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων υποστήριξε ότι η καλύτερη λύση είναι να να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία και γι αυτό θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών και να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα.

"Η λύση δεν μπορεί να είναι η τελική λύση, το συνολικό, δηλαδή, κλείσιμο", τόνισε.

Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτρα, και μετά να καταλήξουμε σε νέα σκληρή καραντίνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Διπλή μάσκα

Σημείωσε επίσης πως όποιος μπαίνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Πρότεινε να ανοίγουν από τις 6 τα σουπερ μάρκετ και να πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν σε βάρδιες με βάση την ηλικία τους, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με μελέτες είναι μεγάλη η μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo