H υπόθεση «γνωστού  ηθοποιού-σκηνοθέτη», οι υποκριτές αλλά και ο Κλέων, οι καταγγελίες του και το ΣΕΗ

Πέτρος Τρουπιώτης 24-02-2021 00:01 Τελευταία ενημέρωση: 02-03-2021 20:57
H υπόθεση «γνωστού  ηθοποιού-σκηνοθέτη», οι υποκριτές αλλά και ο Κλέων, οι καταγγελίες του και το ΣΕΗ
Δηλώνουν ότι γνώριζαν πως ο κατηγορούμενος ήταν «παιδεραστής» και  δεν είχαν καταγγείλει ποτέ τίποτα.

Δεν θέλω να μπω στην ουσία της συζήτησης, αν δηλαδή ο «γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης», που λένε και οι τηλεοράσεις, έχει κάνει τα όσα κατηγορείται ή όχι.

Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αυτή, με βάση τα πραγματικά στοιχεία και τις καταθέσεις, θα καταλήξει σήμερα σε πρώτη φάση, αν ο καταγγελλόμενος για παιδεραστία και βιασμούς πρέπει να προφυλακιστεί η όχι και στην συνέχεια στη δίκη, όπου ελπίζουμε ότι θα φανεί η πραγματικότητα.

Θέλω να μείνω σε ένα «παρεμπίπτον» θέμα που λένε και οι δικηγόροι.

Στο ότι τις τελευταίες μέρες βλέπω από ηθοποιούς και σκηνοθέτες μέχρι βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης και από «κατοίκους στην ίδια πολυκατοικία με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη» και τηλε-μαιντανούς πρωινάδικων και μη, να δηλώνουν πως ήταν γνωστό….

Ποιο ήταν γνωστό? Μα ότι ο κατηγορούμενος είχε «αυτά τα βίτσια», λέει ο ένας. Άκουγα φωνές μέσα στην νύχτα , κάθε βράδυ από το διαμέρισμα του λέει η άλλη.

Για να μην πω για την φοβερή ατάκα του ηθοποιού-βουλευτή (του Μέρα25 βεβαίως…) Κλέωνα Γρηγοριάδη, σύμφωνα με την οποία «…Τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις..» και πως «ένας τέτοιος άνθρωπος δεν επιλέγεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της πιο σημαντικής κρατικής σκηνής της πατρίδας μας.»

Και αναρωτιέται κανείς, αν όλοι όσοι δηλώνουν αυτά που δηλώνουν , όπως ο κ. Κλέων, έχουν συναίσθηση τι λένε.

Δηλώνουν ότι γνώριζαν πως ο κατηγορούμενος ήταν «παιδεραστής» και μάλιστα «25 χρονιά» και παρόλα αυτά, όχι μόνον δεν είχαν καταγγείλει ποτέ τίποτα, αλλά δεν βρήκε ένας το θάρρος, όταν η υπουργός Πολιτισμού τον τοποθέτησε στο Εθνικό Θέατρο, να της πει, να την ενημερώσει, να την ειδοποιήσει γι΄αυτό το φρικτό που ήξεραν. 

Ή έστω να κάνουν μια δήλωση, σαν αυτές που κάνουν τώρα σωρηδόν…

Και αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, ζητούν τώρα από την υπουργό να παραιτηθεί γιατί τον τοποθέτησε στο Εθνικό.

Δηλαδή, όλοι αυτοί που ήξεραν και σιωπούσαν (για λόγους προσωπικού συμφέροντος ίσως;) κατηγορούν κάποια που δεν ήξερε, ενώ δεν είχαν καν το θάρρος να την ενημερώσουν.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Άσχετα από την τοποθέτηση στην συγκεκριμένη θέση, αν κ. Κλέωνα ήξερες, γιατί τόσα χρονιά δεν έλεγες τίποτε για να σωθούν μερικά παιδάκια , υποψήφιοι ηθοποιοί μάλιστα; Γιατί σιωπούσες; 

Αλλά ο κ. Κλέων , εμπλέκει και άλλους γιατί δηλώνει πως «Υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες ανθρώπων στο σωματείο μας ότι είχαν βιαστεί όσο ήταν ανήλικοι και η πολιτεία κώφευε.»

Δηλαδή, κατά τον βουλευτή του Μέρα25, στο ΣΕΗ είχαν καταγγείλει, δεκάδες μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιος-σκηνοθετης ήταν βιαστής ανηλίκων και η διοίκηση του ΣΕΗ, το κάλυψε, δεν πήγε στην αστυνομία να καταθέσει.

Μήπως κάποιος από την λαλίστατη κατά τα αλλά διοίκηση του ΣΕΗ θα πρέπει να μας πει αν όντως υπήρχαν τέτοιες καταγγελίες και αν υπήρχαν γιατί δεν πήγαν στον εισαγγελέα; Μήπως έχουμε εδώ και ποινικές ευθύνες:

Ή αν δεν υπήρχαν καταγγελίες, ας βγουν να διαψεύσουν τον συνάδελφο τους –βουλευτή που τους συκοφαντεί...

Έτσι, για να τελειώνει και η υποκρισία, ορισμένων που βρήκαν έδαφος είτε να βγάλουν τα προσωπικά τους απωθημένα είτε να βγουν άλλη μια φορά στην επιφάνεια…

ΥΓ: Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, δεν συζητώ για την ουσία για την οποία αν η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι οι κατηγορίες ευσταθούν, η ποινή θα πρέπει να είναι η βαρύτερη


[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo