Η Ελλάδα διαψεύδει τουρκικούς ισχυρισμούς ότι μαχητικά «παρενόχλησαν» το «Τσεσμέ»

Θανάσης Αργυράκης 23-02-2021 19:43
Η Ελλάδα διαψεύδει τουρκικούς ισχυρισμούς ότι μαχητικά «παρενόχλησαν» το «Τσεσμέ»
Πηγές τονίζουν ότι όσα γράφτηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Στα 10 ναυτικά μίλια μακριά από το «Τσεσμέ» πετούσαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές, διαψεύδοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας αρχικώς στα τουρκικά ΜΜΕ και αναπαρήχθη από ελληνικά ΜΜΕ ότι ελληνικά μαχητικά «παρενόχλησαν» το «Τσεμέ».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλουν τουρκικά ΜΜΕ περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου του τουρκικού ναυτικού «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη, οι ίδιοι κύκλοι, οι οποίοι παρατηρούν οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνουν ότι:

- Στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, 5 ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

- Στην άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν περί την 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα την 14:40. Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

- Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου - Κυρα Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης το CESME έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του Δυτικά ν. Λήμνου.

- Το πλησιέστερο ίχνος Ελληνικού Αεροσκάφους από το Τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo