17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Απάντηση δικηγόρου θύματος στην υπεράσπιση Λιγνάδη: Απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων


    Απάντηση με γραπτή δήλωση στους ισχυρισμούς που προβάλλει η πλευρά του κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη ότι, δηλαδή, πίσω από τις καταγγελίες εναντίον του κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες, δίνει ο δικηγόρος θύματος του σκηνοθέτη και μηνυτή του Γιαννης Βλάχος.
    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Βλάχος αναφέρει:
    «Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα κα μάρτυρες.
    Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.
    Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή εμέσους εκβιασμούς από κατηγορούμενος για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών».
    Διαβάστε και:
    40χρονη μάρτυρας για Λιγνάδη: Δεν το έκρυβε, όλοι γνώριζαν
    Αυτοπροσώπως αύριο στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης για να ζητήσει νέα προθεσμία για Πέμπτη
    Κούγιας για Λιγνάδη: «Παρέλαβα δικογραφία-τηλεγράφημα, χωρίς στοιχεία»
    «Βόμβα» Κούγια: Η υπόθεση Λιγνάδη, είναι υπόθεση Μενδώνη (βίντεο)
    Η υπερασπιστική γραμμή Λιγνάδη, οι σκοπιμότητες και η αναξιοπιστία των μαρτύρων – «Είδα ένα δυστυχισμένο άνθρωπο», λέει ο Κούγιας



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ