Παπαδημητρίου: Να παραιτηθεί η Μενδώνη όπως ο Γερουλάνος

Newsroom L&O 23-02-2021 16:37
Παπαδημητρίου: Να παραιτηθεί η Μενδώνη όπως ο Γερουλάνος
«Έτσι κάνουν οι υπουργοί»

Η Λίνα Μενδώνη πρέπει να παραιτηθεί γιατί εξαπατήθηκε υποστήριξε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, σχολιάζοντας το χειρισμό της υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στον "Real FM", ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε πως υπάρχει πολιτική ευθύνη στο θέμα και πως η πρέπουσα συμπεριφορά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η παραίτηση, παραθέτοντας το παράδειγμα του Παύλου Γερουλάνου ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού το 2012 έπειτα από ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.

"Αν και δεν ανήκει στον δικό μου πολιτικό χώρο, αλλά νομίζω ότι η πράξη ενός εκ των υπουργών Πολιτισμού, που έχουν περάσει αξιολογότατοι άνθρωποι είτε ήταν πολιτικοί είτε δεν ήταν, ο οποίος παραιτήθηκε όταν υπήρξε κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, νομίζω είναι αυτή που πρέπει να προσδιορίζει τη συμπεριφορά των υπουργών γενικότερα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη ο ίδιος ξεκαθάρισε πως "ναι, επειδή εξαπατήθηκε".

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε πως "οι πολιτικές ευθύνες που εκφράστηκαν είναι σαφείς, για τις δηλώσεις που είπατε, διότι μπλέξαμε δυστυχώς ανάμεσα στη δουλειά που είναι η δουλειά της κυβέρνησης, της εκτελεστικής εξουσίας και των προσωπικών εκτιμήσεων ή συναισθημάτων".

"Αλλά θα μου επιτρέψετε να την συγχωρέσω την κ. Μενδώνη, η οποία είναι μια υπάλληλος καριέρας, μια πολύτιμη αρχαιολόγος και δεν θα περίμενα από αυτήν να έχει την στόφα, που και εγώ ανακαλύπτω. Πρέπει να σας πω ότι άλλο η δημοσιογραφία, άλλο η αρχαιολογία και άλλο να είσαι μέσα στη Βουλή. Ευτυχώς ο Μητσοτάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή", πρόσθεσε επί του θέματος.

Επιπροσθέτως, ως προς το θέμα να έχει εμποδίσει η κ. Μενδώνη τη Δικαιοσύνη ο κ. Παπαδημητρίου ήταν ξεκάθαρος, υποστηρίζοντας πως "όχι κάθε άλλο, άλλωστε και η ίδια η κ. Μενδώνη έσπευσε προς τη δικαιοσύνη με δική της αναφορά όταν οριστικοποιήθηκαν οι καταγγελίες, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κουτσομπολιά του κέντρου των Αθηνών".

"Πλέον κατηγορούνται όλοι οι ομοφυλόφιλοι συλλήβδην - Χρειάζεται προσοχή το ζήτημα"

Ο κ. Παπαδημητρίου επέστησε ταυτόχρονα την προσοχή όλων στο χειρισμό της υπόθεσης, καθώς όπως σημείωσε "εδώ έχει γίνει και κάτι άλλο που είναι τραγικό. Εδώ τώρα πλέον κατηγορούνται όλοι οι ομοφυλόφιλοι, συλλήβδην. Θέλει προσοχή και απορώ πώς ξέφυγε αυτό από την αξιωματική αντιπολίτευση".

"Μιλώ με κόσμο, αντιλαμβανόμαστε πώς σκέφτεται ο άνθρωπος και ο πολίτης. Είναι βεβαίως διαφορετικό και πολύ βαρύ το αμάρτημα της σεξουαλικής επίθεσης και της βιαιοπραγίας εναντίον ανηλίκων, όμως δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο κύμα συντηρητισμού στην κοινωνία", τόνισε ενώ εν συνεχεία ανέφερε χαρακτηριστικά πως "πρέπει να μην έχουμε τους ομοφυλόφιλους έτοιμους να τους πυροβολήσουμε και δεν σας κρύβω ότι εγώ το φοβάμαι και απορώ πώς αυτό διέφυγε της προσοχής των ανθρώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε επίσης αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για την παραγραφή τέτοιων κακουργημάτων δηλώνοντας ότι "η Δικαιοσύνη προχωρά κανονικά, πολύ γρήγορα και ελπίζω να συνεχιστεί σε αυτόν τον ρυθμό διότι πρώτον υπάρχει μια υπόθεση που λήγει γύρω στον Απρίλιο, δυστυχώς γιατί η παραγραφή είναι 15 χρόνια. Ελπίζω η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες να φέρει τις ρυθμίσεις ώστε και οι ποινές να γίνουν ξανά αυστηρές, γιατί είχαν μειωθεί με την αναθεώρηση που έγινε λίγο πριν από τις εκλογές το 2019 και οι παραγραφές σε αυτά τα αδικήματα να γίνουν πιο μακρόχρονες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo