23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    «Καρφιά» Κεφαλογιάννη κατά Μενδώνη για Λιγνάδη: Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη


    Επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, θέτοντας ζήτημα «πολιτικής ευθύνης» στην υπόθεση Λιγνάδη, όσον αφορά την απομάκρυνσή του από το Εθνικό θέατρο.
    H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Action24, άσκησε σκληρή κριτική: «Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα, δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική».
    «Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε καθόλου, όταν δόθηκε η λύση, να υπάρχει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση», σχολίασε η κ. Κεφαλογιάννη σε ερώτηση για το αν άργησε η κυβέρνηση να δράσει στην υπόθεση Λιγνάδη.
    «Ως αντιπολίτευση, η πρόταση του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ ήταν πως οι προκηρύξεις για τις θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών πρέπει να γίνονται με διαγωνισμό από ανεξάρτητες επιτροπές», πρόσθεσε.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ