• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΚΙΝΑΛ για συντήρηση C-130 στο Ισραήλ: Απαξιώνουν την ΕΑΒ, ναρκοθετούν το μέλλον της

Θανάσης Αργυράκης 23-02-2021 15:27 Τελευταία ενημέρωση: 23-02-2021 15:27
ΚΙΝΑΛ για συντήρηση C-130 στο Ισραήλ: Απαξιώνουν την ΕΑΒ, ναρκοθετούν το μέλλον της
«Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε με απαξιωτικά λόγια για την ΕΑΒ και την αδυναμία της να φέρει σε πέρας το υπόψη έργο, λες και αυτός δεν είναι μέρος της σημερινής απαράδεκτης κυβέρνησης»

Για «επικίνδυνη λογική που ναρκοθετεί το μέλλον της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και ουσιαστικά την απαξιώνει σε διεθνή κλίμακα», κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή απάντηση που έδωσε πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την απόφαση να μεταφερθεί στο Ισραήλ, στην εταιρεία, ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries), αριθμός ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών, C-130, προκειμένου να υποστούν εργοστασιακή συντήρηση. Έργο, το οποίο είχε αναλάβει η ΕΑΒ.

Ο υπουργός Άμυνας, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, «αναφέρθηκε με απαξιωτικά λόγια για την ΕΑΒ και την αδυναμία της να φέρει σε πέρας το υπόψη έργο, λες και αυτός δεν είναι μέρος της σημερινής απαράδεκτης κυβέρνησης».

Ειδικότερα, τονίζει το κόμμα, στην απάντηση που έδωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, εάν πρόκειται για «τεχνικό λάθος» η μεταφορά C-130 στον Ισραήλ, το γεγονός ότι προσπαθεί να «φορτώσει το πρόβλημα στην ΕΑΒ, δείχνει την “άρρωστη” λογική που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας, ο τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Το πρόβλημα με το πρόγραμμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών C-130 δεν είναι νέο. Βαδίζουμε στη συμπλήρωση δύο χρόνων που είστε υπουργός και δεν είδαμε συνολικά κυβερνητικά μέτρα να λύσουν τα λειτουργικά προβλήματα της εταιρείας.

Αντιθέτως, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είδαμε μία αδικαιολόγητη επίθεση στους εργαζόμενους της εταιρείας, μία ανεύθυνη τακτική στη διαχείριση του διευθύνοντα συμβούλου (αποπομπή του τέως που εσείς διορίσατε, και εξάμηνη καθυστέρηση συμπλήρωσης της θέσης), από τον υπουργό Οικονομικών και εσάς σε παθητικό ρόλο να παρακολουθείτε την “ταινία” που παίζεται στην ΕΑΒ, γνωρίζοντας ότι αυτή η λογική θα επηρεάσει τον σχεδιασμό όλων των προγραμμάτων της ΠΑ και του ΠΝ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

»Αντί να βρείτε τρόπους, που υπάρχουν, προκειμένου να ενισχύσετε άμεσα με έμπειρο τεχνικό προσωπικό την ΕΑΒ, ώστε να τρέξει το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών C-130, μας λέτε ότι η Israel Aerospace Industries (IAI) θα προβεί στην αποσυναρμολόγηση και την μεταφορά τριών αεροσκαφών στις εγκαταστάσεις της προκειμένου να εκτελέσει την αναβάθμιση σε τρία αεροσκάφη. Μία διαδικασία που δεν έχει ίχνος τεχνικής λογικής και συμπεριφοράς, αφού υπάρχει αποδεδειγμένα η τεχνογνωσία στην ΕΑΒ, θα είναι περισσότερο χρονοβόρα, και επιπλέον θα κοστίσει χωρίς λόγο στην ήδη επιβαρυμένη από την πανδημία οικονομία μας.

»Αλίμονο αν ένα οργανωμένο κράτος, που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία, δεν διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και τη δυνατότητα να τρέξει ένα τόσο επείγον πρόγραμμα».
Τέλος, το ΚΙΝΑΛ ζητάει από τον υπουργό Άμυνας να «επανεξετάσει σοβαρά το όλο θέμα καθώς η κίνηση αυτή θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα επιβαρύνουν περεταίρω την μοναδική Αεροπορική Βιομηχανία της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo