Κανένα θέμα παραίτησης της Μενδώνη - Απόλυτη στήριξη από Μαξίμου

Newsroom L&O 23-02-2021 13:17
Κανένα θέμα παραίτησης της Μενδώνη - Απόλυτη στήριξη από Μαξίμου
Σε γραμμή απόλυτης στήριξης της υπουργού Πολιτισμού παραμένει το Μαξίμου επαναλαμβάνοντας πως όποιοι λάθος χειρισμοί και αν έγιναν στην υπόθεση Λιγνάδη, χειρισμοί επικοινωνιακοί και όχι ουσίας, δεν συνιστούν λόγο απομάκρυνσής της

Σε γραμμή απόλυτης στήριξης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη παραμένει το Μαξίμου επαναλαμβάνοντας πως όποιοι λάθος χειρισμοί και αν έγιναν στην υπόθεση Λιγνάδη, χειρισμοί επικοινωνιακοί και όχι ουσίας, δεν συνιστούν λόγο απομάκρυνσής της. Άλλωστε το θέμα πλέον δεν είναι οι όποιοι λάθος χειρισμοί της υπουργού Πολιτισμού αλλά η συνολική επίθεση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, υιοθετώντας υπογείως τις διάφορες θεωρίες περί κυκλώματος παιδεραστών στην κορυφή της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση τονίζουν πως η Λίνα Μενδώνη γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του πολιτισμού και έχει προσφέρει όλα αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση. Άλλωστε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος την χαρακτήρισε ως μια "πολύ καλή υπουργό", η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε στο Mega πως "έχει προσφέρει πολλά στο χώρο του πολιτισμού" και ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια "εξαιρετική συνάδελφο". Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι επιθέσεις σε βάρος της Λίνας Μενδώνη έχουν ουσιαστικά στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ απορρίπτουν κάθε κατηγορία για συγκάλυψη.

Παράλληλα στην κυβέρνηση διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως είχε φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη ή πως γνώριζε τις καταγγελίες εναντίον του γνωστού καλλιτέχνη, κάτι που ξεκαθάρισε και η ίδια στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. "Το να κατηγορεί κάποιος την κυρία Μενδώνη ότι ήξερε ένα τέτοιο πράγμα είναι βλακώδες. Δεν είναι δυνατόν κανένας να σκεφτεί ότι μπορεί να είχε γνώση και να έχει διευθυντή τον κ. Λιγνάδη" τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Άλλωστε όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές οι επιθέσεις στη Λίνα Μενδώνη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν ήξερε ή συγκάλυψε τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη, είναι μια απόπειρα να υιοθετήσουν το κύμα χυδαιότητας που έχει εξαπολυθεί στο διαδίκτυο, όπου το χάσταγκ #νδπαιδεραστές έχει κάνει θραύση ενώ παρόμοιες κατηγορίες διακινούνται και από τον δημοσιογράφο του κόμματος και εκφραστή της σκληρής γραμμής Πολάκη Κώστα Βαξεβάνη. Σημειώνεται ότι παρά την απαίτηση της κυβέρνησης να αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αναφορές του δημοσιογράφου για κύκλωμα παιδεραστών στο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη τόσο του διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη όσο και του Νίκου Μπίστη.

Ωστόσο εκείνο που προβληματίζει κυβερνητικά στελέχη είναι το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για την Λίνα Μενδώνη στον καλλιτεχνικό χώρο, με τον οποίο συνεργάζεται άμεσα η υπουργός Πολιτισμού. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως με την εμπειρία που διαθέτει θα μπορέσει να διευθετήσει και να εξομαλύνει αυτή την αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και θεωρούν ως ένα σημαντικό βήμα την δημιουργία κώδικα δεοντολογίας που προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε αυτή την προσπάθεια αναμένονται παρεμβάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού προκειμένου με στόχο την στήριξη της Λίνας Μενδώνη αλλά και την γεφύρωση του χάσματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα με τους καλλιτέχνες. Παράλληλα το υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις όσον αφορά τον τρόπο που θα επιλέγονται τα πρόσωπα σε τέτοιες κομβικές θέσεις όπως του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo