Βενιζέλειο: Κρούσμα κορονοϊού στην ογκολογική κλινική

lawandorder.gr 23-02-2021 11:29 Τελευταία ενημέρωση: 23-02-2021 11:30
Βενιζέλειο: Κρούσμα κορονοϊού στην ογκολογική κλινική
Παρά τα αυξημένα μέτρα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου όταν στα αποτελέσματα των μοριακών τεστ σε ασθενείς της ογκολογικής κλινικής εντοπίστηκε ένα δείγμα θετικό.

Ο ασθενής, θετικός στον κορονοϊό, μεταφέρθηκε αμέσως στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί σε ασθενείς της ορθοπεδικής κλινικής. Μάλιστα η Διοίκηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να προστατεύσει τους ασθενείς.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης, πλέον όλες οι πόρτες εισόδου στο νοσοκομείο κλείνουν ενώ απαγορεύεται η είσοδος συνοδών που δεν προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω πρόληψης της διασποράς ιού SARS COV2 εντός του Γ.Ν. « Βενιζέλειο-Πανάνειο», η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα:

Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή με γραπτή άδεια από τον Διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

Οι αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι/ες Ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται (με την δέουσα απόσταση) στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

Τέλος επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη της χωρίς καμία εξαίρεση ορθής χρήσης της μάσκας συνεχώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo