Μπλίνκεν: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία αλλά δημιουργεί προβλήματα

lawandorder.gr 22-02-2021 22:40
Μπλίνκεν: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία αλλά δημιουργεί προβλήματα
Τόνισε ότι η στάση που θα πρέπει να διαμορφωθεί έναντι της Τουρκίας θα πρέπει να είναι κοινή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη

Ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο θέμα της Τουρκίας και στην ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Τόνισε ότι η στάση που θα πρέπει να διαμορφωθεί έναντι της Τουρκίας θα πρέπει να είναι κοινή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

O A. Μπλίνκεν σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι μεν σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνει στη Δύση.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Μπλίνκεν επανέλαβε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τη συμμετοχή και την στήριξη των ΗΠΑ.

Πηγή: euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo