Ο Κούγιας θα ζητήσει προθεσμία έως την Πέμπτη για την απολογία του Λιγνάδη

Κατερίνα Μάνθου 22-02-2021 22:07 Τελευταία ενημέρωση: 22-02-2021 22:09
Ο Κούγιας θα ζητήσει προθεσμία έως την Πέμπτη για την απολογία του Λιγνάδη
Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για «ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση» της υπόθεσης και «κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος» που κατακρεουργούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου

Συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο κ. Κούγιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα υπεράσπισης του κατηγορουμένου σκηνοθέτη μαζί με τον συνάδελφό του κ. Γεωργουλέα. Μάλιστα, αύριο όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, προτίθεται να ζητήσει από την ανακρίτρια νέα προθεσμία για την απολογία του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κούγια αναφέρει τα εξής:

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Διαβάστε και:

Αποκάλυψη L&O: Από το 2012 υπήρχε καταγγελία για Λιγνάδη στη ΓΑΔΑ - Δεν σχηματίστηκε δικογραφία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo