• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συμμετοχή Βαρβιτσιώτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

lawandorder.gr 22-02-2021 15:42 Τελευταία ενημέρωση: 22-02-2021 15:43
Συμμετοχή Βαρβιτσιώτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Αντικείμενo του Συμβουλίου η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την Τρίτη 23.02.2021.

Η ατζέντα

Αντικείμενο του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας COVID-19, η πορεία των εμβολιασμών στην ΕΕ, η ελληνική πρόταση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θέματα  ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, καθώς και οι σχέσεις με τη «Νότια Γειτονία». 

Την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Ελλάδας, θα απασχολήσουν ακόμη το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τη Δημοκρατία, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και οι σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου. 

Αύριο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει, ακόμη, ομιλία στο συνέδριο «Greece: Competing for Global Talent», που διοργανώνεται διαδικτυακά από το Delphi Economic Forum και ειδικότερα στη θεματική ενότητα «Engaging & Attracting Digital Migrants».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo