Όλα τα σκ@@ά βρωμάνε

Ηλίας Ψυχογιός 21-02-2021 17:43 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2021 18:05
Όλα τα σκ@@ά βρωμάνε
Tο έγκλημα, η διαστροφή και η σεξουαλική εκμετάλλευση, δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε ηλικία, ούτε κοινωνική θέση, ούτε επαγγελματική κατηγοριοποίηση

Ξεκίνησε από το θάρρος της Μπεκατώρου, συνεχίστηκε από το θάρρος της Δούκα και ως άλλος «Αρμαγεδδών» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική βία, βιασμούς, παρενοχλήσεις κ.ά. δεν έχουν σταματήσει και καλώς αυτό συμβαίνει, εφόσον υπάρχουν ακόμα ερεβώδεις πτυχές της πραγματικότητας και άτομα που κρύβονται σ’ αυτές.

Δεν υπάρχει πλέον «γιατί τώρα». Υπάρχει «όλα στο φως». Στηρίζουμε χωρίς «ναι μεν, αλλά» όλους και όλες που έχουν υποστεί παρόμοιες εγκληματικές συμπεριφορές, χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν, ούτε ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλονται.

Άλλωστε, το έγκλημα, η διαστροφή και η σεξουαλική εκμετάλλευση, δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε ηλικία, ούτε κοινωνική θέση, ούτε επαγγελματική κατηγοριοποίηση.

Δεν έχουν ούτε πολιτική τοποθέτηση.

Αυτό είναι κάτι που ορισμένοι, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, το ξεχνούν. Προσπαθούν, άλλες φορές ευσχήμως κι άλλες φορές απροκάλυπτα, να συνδέσουν εμπλεκόμενα πρόσωπα με πολιτικούς χώρους. Λες και η εγκληματικότητα μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτικές ή επαγγελματικές ομάδες.

Κι έτσι, με την εύκολη λύση του «μπούγιου», στρέφουν την οργή τους εναντίον πολιτικών χώρων, κατηγορώντας αν είναι δυνατόν! το χώρο και όχι τους ανθρώπους για άμεση σχέση με υποθέσεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Παρατηρώντας μάλιστα προσεκτικά, διαπιστώνω πως επικεντρώνονται κυρίως σε μία μόνο από αυτές… Ίσως επειδή μέχρι τώρα τουλάχιστον εμφανίζεται να είναι η πιο σοβαρή, ίσως όμως και επειδή για τις υπόλοιπες υπάρχει μια ενδόμυχη τάση να τις κάνουμε… «γαργάρα».

Κι όλες αυτές οι περίεργες τάσεις έφτασαν να μου θυμίζουν το γνωστό: «Τα δικά μου τα σκ@@ά δεν μυρίζουν».

Αυτό που θεωρώ δε χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η πλειοψηφία αυτών που κατευθύνουν τις συγκεκριμένες επιθέσεις, διατείνονται ότι είναι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας...

Διατείνονται ότι είναι και «αντιφασίστες», αλλά χρησιμοποιούν τη χειρότερη μορφή φασισμού: Την «ομαδική ευθύνη». Είναι το ίδιο που έκαναν οι ΝΑΖΙ με τους Εβραίους. Δεν είχε σημασία αν κάποιος ήταν έντιμος ή άτιμος. Σημασία είχε να είναι απλώς Εβραίος…

Είπαμε όμως, τα δικά μου τα «σκ@@ά» δεν μυρίζουν… γι’ αυτό και όλο αυτό το μένος στρέφεται αποκλειστικά στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ενώ «κατηγορούμενους» με τους οποίους είτε συνεργάστηκαν οι ίδιοι είτε ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους «ξεπλύνουν». Χρησιμοποίησαν ακόμα και το υποτιθέμενο καλλιτεχνικό μέγεθος ορισμένων εκ των καταγγελλομένων, λες και αν κάποιος είναι ικανός στη δουλειά του, δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι κάθαρμα ολκής.

Όμως, αγαπητοί κύριοι «πλυντηριάδες», οι molesters δεν έχουν ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε χρώμα, ούτε ιδεολογικό ή πολιτικό περιορισμό. Είναι απλώς εγκληματίες. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι πολιτικό, είναι ξεκάθαρα ηθικό. Και σ’ αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να στοχεύσουμε και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε. Το ηθικό μέρος είναι αυτό που στηρίζει τις κοινωνίες και χαρακτηρίζει και τις πολιτικές τους κατά συνέπεια.

Εγκληματικό και ανήθικο δεν είναι να έχεις συμπέσει ή και συνεργαστεί με κάποιον ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε εγκληματίας. Στατιστικά, στη ζωή μας, τουλάχιστον 5 φορές θα «διασταυρωθούμε» με κάποιον ο οποίος έχει κάνει κάτι παράνομο ή και «εγκληματικό» με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Εγκληματικό όμως είναι να γνωρίζεις τον εγκληματία, να γνωρίζεις τα θύματα, να γνωρίζεις το έγκλημα και να επιβάλεις τη σιωπή των θυμάτων για μικροκομματικούς λόγους.

Συνεπώς, οφείλει ο κάθε ένας από εμάς συλλογικά, αλλά και κατά μόνας όταν απαιτείται, να ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν, να τα προστατεύουμε από επιθέσεις και απειλές και να στηρίζουμε τη δικαιοσύνη ώστε να πράττει αυτό που επιβάλει το ήθος της κοινωνίας μας και το καθήκον υπέρ του οποίου έχει ταχθεί.

Επομένως, αγαπητοί, ας αφήσουμε κατά μέρος τις συλλήβδην μομφές εναντίον οποιουδήποτε πολιτικού χώρου κι ας έρθουμε αντιμέτωποι με την ουσία και τους πραγματικά ενόχους.

Δυστυχώς, θα το επαναλάβω, τα σκ@@ά, έχουν την τάση να διαχέονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ας τα «μυρίσουμε» λοιπόν προσεκτικά κι ας τα αποβάλλουμε απ’ οποιαδήποτε ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo