20.9 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Σεξουαλική κακοποίηση: Σημαντική μαρτυρική κατάθεση για την υπόθεση του σκηνοθέτη εξετάζει η εισαγγελία


    Στοιχεία που δίνουν νέα ώθηση στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου με κεντρικό πρόσωπο γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό, έχει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά από σημαντική κατάθεση που έλαβε από γυναίκα μάρτυρα.
    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κατάθεση δόθηκε από γυναίκα που γνωρίζει πρόσωπα και περιστατικά σχετικά με την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη. Η γυναίκα αυτή δεν συγκαταλέγεται στον κύκλο των προσώπων που φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση η παρενόχληση.
    Να σημειωθεί ότι σήμερα κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση σε βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη από νεαρό άνδρα. Το θύμα υποστηρίζει, πως ο ηθοποιός-σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου. Του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι δυο τους πήγαιναν σε συναυλίες τελικά ο ηθοποιός σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.
    Ο δικηγόρος του μηνυτή Γ. Βλάχος σε δήλωσή του ανέφερε:
    «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β’ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ο δράστης είναι πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει η εισαγγελία και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ