14.3 C
Athens
11.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Νέα μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη: Εγκαλείται για βιασμό σε βάρος ανηλίκου στην περιοχή του Μεταξουργείου


    Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση.
    Σήμερα στην εισαγγελία κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση για το αδίκημα του βιασμού.
    Ο μηνυτής ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου καταγγέλλει πως βιάστηκε από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη όταν εκείνος ήταν 14 ετών.
    Η μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με τον μηνυτή να υποστηρίζει πως το έγκλημα τελέστηκε το 2010 και έτσι δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.
    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο κείμενο της μήνυσης το θύμα υποστηρίζει, πως ο ηθοποιός – σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου. Του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι δυο τους πήγαιναν σε συναυλίες τελικά ο ηθοποιός σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.
    Ο δικηγόρος του μηνυτή Γ. Βλάχος σε δήλωσή του ανέφερε: : «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ο δράστης είναι πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει η εισαγγελία και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».
    Εν τω μεταξύ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατάθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με αυτή ζητεί να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.
    Διαβάστε επίσης:
    Παρέμβαση Μητσοτάκη για τον ηθοποιό – σκηνοθέτη που κατηγορείται για παιδεραστία: Να αποδοθεί δικαιοσύνη



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ