• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θανάση, ο Μητσοτάκης υποκριτής και όχι ο δικός σου;

Χρήστος Μυτιλινιός 18-02-2021 12:05 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2021 20:09
Θανάση, ο Μητσοτάκης υποκριτής και όχι ο δικός σου;
Να υποτάσσεσαι στον Τσίπρα και να κατηγορείς τον Μητσοτάκη για αλαζονεία

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπερασπιστής του πρώην καταληψία του Μαξίμου, ο άνθρωπος των υπογείων του «White House» και εμπνευστής των «επικών» πρωτοσέλιδων της εν Ελλάδι αριστεράς, Θανάσης Καρτερός, γράφει σήμερα στην Αυγή ότι ο Μητσοτάκης είναι αλαζόνας και υποκριτής, γιατί επισκέφθηκε την Ικαρία, γιατί έκανε ποδήλατο στην Πάρνηθα και γιατί ήπιε καφέ όρθιος με μάσκα έξω από το Da Capo.

Ας το δούμε λίγο ψύχραιμα το πράγμα.

Πρώτα από όλα κατηγορείται ο Πρωθυπουργός γιατί έκανε ποδήλατο στην Πάρνηθα. Βέβαια το αστείο του πράγματος είναι ότι εκείνη την περίοδο, μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει ποδήλατο στην Πάρνηθα, στέλνοντας απλώς ένα μήνυμα με τον κωδικό 6, στο 13033. Δεν το γνωρίζει ο Θανάσης αυτό; Σαφώς και το γνωρίζει. Όπως το γνώριζε και ο Βαξεβάνης τότε που σήκωσε από τους πρώτους το θέμα. Αλλά μπρος στην επιθυμία να έλθει ο δικός τους Στάλιν ξανά στην εξουσία, τι αξία έχει η αλήθεια;

Η Ικαρία τώρα. Το αριστερό νησί. Από τους πρώτους που βγήκαν να κατακρίνουν το μαζωμό στο σπίτι του βουλευτή, ήταν ο υπογράφων το κείμενο. Είναι όμως άλλο πράγμα να λες ότι κάτι έγινε λάθος και άλλο να κρίνεις κάποιον ως αλαζόνα. Αλίμονο αν ο εκάστοτε πρωθυπουργός κανόνιζε μόνος του την οργάνωση σε κάθε υποχρέωση ή επίσκεψή του. Δεν θα είχε χρόνο να κάνει τίποτε άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για την οργάνωση. Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης βρέθηκε εκεί με όλους μαζί, δεν είναι δική του ευθύνη, αλλά εκείνων που οργάνωσαν όλο αυτό.

Για το γεγονός στο Κολωνάκι, είναι προφανές ότι δεν τίθεται καν θέμα σχολιασμού. Δεν ξέρω τι είδε ο Θανάσης και οι συν αυτώ, αλλά οι υπόλοιποι είδαμε 3 ανθρώπους με μάσκες να έχουν τον καφέ τους στο χέρι. Έναν πρωθυπουργό και δύο δημοσιογράφους. Νομιμότατα και σωστότατα.

Όσον αφορά τώρα Πάρνηθα και Ικαρία, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, βγήκε σε δύο αντίστοιχες συνεντεύξεις του και απολογήθηκε στους Έλληνες, όχι γιατί έκανε κάτι παράνομο, αλλά γιατί όπως πολύ εύστοχα ο ίδιος τόνισε, δεν δόθηκε το σωστό μήνυμα στο λαό.

Και πάμε να κάνουμε τώρα μία σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν και το λίγο πιο μακρινό.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα συνέφαγε με 30 άτομα εν μέσω πανδημίας σε ταβέρνα και μάλιστα όταν αυτό αποκαλύφθηκε, όχι συγγνώμη δεν ζήτησε, όχι δεν απολογήθηκε, αλλά επιτέθηκε κιόλας σε αυτούς που το αποκάλυψαν.

Αυτή ήταν η αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν.

Αν πάμε λίγο πιο πίσω ακόμα στο χρόνο, θα δούμε τον σοβιετικό επαναστάτη Αλέξη, αραγμένο σε ξαπλώστρα θαλαμηγού εφοπλιστή, ξένοιαστο και αμέριμνα όταν η χώρα ήταν γκρεμίδι από τα δικά του χέρια. Όταν αποκαλύφθηκε αυτό βεβαίως, συλλήβδην οι αριστεροί είχαν να απαντήσουν για το σπίτι του Βολταίρου. Αυτή ήταν η έννοια τους.

Θα μου πεις, τι πας και θυμάσαι. Θα σου πω, ότι όταν ο δημοσιογράφος – φωνή του Αλέξη, κατηγορεί κάποιον άλλον για αλαζονεία και υποκρισία, θα πρέπει πρώτα να «κοιτάει την καμπούρα του». Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι τον Τσίπρα και να κατηγορείς κάποιον άλλον για υποκρισία και αλαζονεία. Και τα παράδειγμα που αναφέρονται παραπάνω, είναι απλώς δύο τυχαία. Δεν αναφέρω καν την επίθεση στην συνάδελφό μου που τόλμησε να του κάνει ερώτηση που τον στρίμωξε, δεν αναφέρομαι καν στο σόου το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, δεν αναφέρομαι καν στα White House και τα Porscha.

Συνεπώς αγαπητέ Θανάση, η αλαζονεία και η υποκρισία φαίνονται. Δεν ξέρω αν είναι γρουσουζιά το ότι σας τσακώνουμε συνεχώς, αλλά δεν νομίζω ότι σε πιάνει και το άσμα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo