Σλοβακία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα

lawandorder.gr 17-02-2021 13:23
Σλοβακία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα
Η χώρα μάχεται να καταπολεμήσει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά θνητότητας από την COVID-19 στον κόσμο
Η Σλοβακία ενέτεινε σήμερα τους ελέγχους στα σύνορά της επικαλούμενη τον κίνδυνο εξάπλωσης νέων στελεχών του κορονοϊού στην Ευρώπη, την ώρα που η χώρα αυτή μάχεται να καταπολεμήσει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά θνητότητας από την COVID-19 στον κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως όποιος διασχίζει τα σύνορα με τη Σλοβακία θα πρέπει να απομονώνεται για 14 ημέρες και πως ορισμένες συνοριακές διαβάσεις που δεν είναι τόσο πολυσύχναστες θα κλείσουν.

"Το νέο καθεστώς στα σύνορα έχει σκοπό να σταματήσει την εξάπλωση νέων στελεχών του κορονοϊού", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάρεκ Κράιτσι.

Η Σλοβακία άρχισε ήδη από προχθές, Δευτέρα, να κλείνει ορισμένα σημεία διέλευσης στα σύνορα με την Πολωνία.

Η Μπρατισλάβα προέβλεψε εξαιρέσεις στο νέο καθεστώς για τους διασυνοριακούς εργαζόμενους, αλλά θα απαιτείται από αυτούς να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον 72 ωρών.

Η Σλοβακία κατέγραψε 23 θανάτους που συνδέονταν με την COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους τις 14 τελευταίες ημέρες -- το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο μετά την Πορτογαλία, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Σλοβακία έχει καταγράψει 111 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, 16η στον κόσμο και 10η στην Ευρώπη.

Χώρα μέλος της ΕΕ με 5,4 εκατ. κατοίκους η Σλοβακία συνορεύει με την Αυστρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Ουκρανία.

Η Γερμανία απαγόρευσε πρόσφατα τις μετακινήσεις από τη Δημοκρατία της Τσεχίας και την αυστριακή περιφέρεια Τιρόλο, λόγω αύξησης των στελεχών του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo