• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεινε την Ε.Ο. με το πρώτο χιόνι (βίντεο)

lawandorder.gr 16-02-2021 15:55 Τελευταία ενημέρωση: 16-02-2021 15:56
Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεινε την Ε.Ο. με το πρώτο χιόνι (βίντεο)
Η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διακόψει την κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού λόγω της χιονόπτωσης, δημιούργησε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Ας θυμηθούμε, όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν στην Κυβέρνηση, πως αντέδρασε με τον πρώτο «χιονιά»;

Μάλιστα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.
Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της.»

Ας θυμηθούμε όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν στην Κυβέρνηση, πως αντέδρασε με τον «πρώτο χιονιά»;

Ήταν 22 Δεκεμβρίου του 2017, όταν ο χιονιάς «χτύπησε» τη Στερεά Ελλάδα. Η χιονόπτωση πυκνή, αλλά ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ήταν… ήρεμοι και χαλαροί!

Η Εθνική Οδός ήταν ανοιχτή με την διαχειρίστρια εταιρεία να έχει ρίξει στους δρόμους το σύνολο των εκχιονιστικών που διαθέτει και υποχρεούται να έχει. Ο δρόμος όμως παρέμεινε ανοικτός γιατί μόνο η Πολιτική ηγεσία διατάζει το κλείσιμο των Εθνικών Οδών.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα, αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες.
Επί 15 χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα έμεναν κολλημένα, με τους οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι 8 ώρες.

Δεν υπήρχε τρόπος να καθαριστεί ο δρόμος αφου δεν μπορούσαν να περάσουν τα εκχιονιστικά και όλο και περισσότερα αυτοκίνητα εγκλωβίζονταν. Κατά διαστήματα και με την βοήθεια των εκχιονιστικών, δινόταν στην κυκλοφορία μόλις μία λωρίδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για να εξυπηρετηθούν όσοι κόλλησαν επί ώρες στο Μαρτίνο, με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Στυλίδας, δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο «ferry boat», το οποίο περίμενε τους επιβάτες του, ήταν και ένα βρέφος, μερικών ημερών!

Δείτε το χαρακτηριστικό video από το εκείνο σημείο:

 

Αναμφίβολα το να κλείνουν οι κεντρικοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας τον 21ο αιώνα είναι -αν μη τι άλλο- απογοητευτικό.

Όμως λόγω συγκεκριμένων και δεδομένων καταστάσεων, όπως τα θερινά ελαστικά που -λογικά- χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, η κακή κατάσταση της πλειοψηφίας των οχημάτων στη χώρα μας, αλλά -όσο και αν δε μας αρέσει- η οδηγική Παιδεία και οι σχετικές λίγες γνώσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων οδηγών, επιβάλλουν τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή που πήρε ο κος Χρυσοχοϊδης…

 

Πηγή: newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo