Τζιτζικώστας: Προσοχή στις μετακινήσεις ως το τέλος της εβδομάδας

lawandorder.gr 15-02-2021 16:25
Τζιτζικώστας: Προσοχή στις μετακινήσεις ως το τέλος της εβδομάδας
Συνιστά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών ως το τέλος της εβδομάδας λόγω του παγετού, συνιστά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι η έγκαιρη προετοιμασία και ο καλός συντονισμός έφεραν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης συγχαίρει τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, που, όπως τονίζει, γι' ακόμη μια φορά απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συντονισμός, προετοιμασία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ειδικά στα έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τα συνεργεία της Περιφέρειας, των Δήμων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας» προσθέτει. Αναφέρει, άλλωστε, ότι και οι ίδιοι οι πολίτες ακολούθησαν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών όμως ο καθένας θα πρέπει να δείξει την ίδια υπευθυνότητα και ιδιαίτερη προσοχή και τις επόμενες μέρες, καθώς οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία θα παραμείνουν χαμηλές και τα φαινόμενα παγετού εγκυμονούν κινδύνους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει, τα συνεργεία της Περιφέρειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθημερινά θα συνεχίσουν τις ρίψεις αλατιού σε σημεία συγκέντρωσης νερών, προκειμένου να αποτρέψουν τα προβλήματα και να προστατεύσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια του αποχιονισμού χρησιμοποιήθηκαν 130 μηχανήματα και 6.000 τόνοι αλατιού, με το προσωπικό της Περιφέρειας να επιχειρεί επί 48 ώρες συνεχόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo