Η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας καταλαμβάνει το κανάλι χρηματοδότησης Τουρκίας-Χαμάς

Γεωργία Παλαμίδα 15-02-2021 14:12 Τελευταία ενημέρωση: 15-02-2021 14:14
Η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας καταλαμβάνει το κανάλι χρηματοδότησης Τουρκίας-Χαμάς
Η επιχείρηση διενεργήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αντιτρομοκρατικής Χρηματοδότησης στο υπουργείο, το Shin Bet και την Τελωνειακή Αρχή

Η Shin Bet (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας) και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν εμποδίσει τη μεταφορά Τουρκικών εμπορευμάτων και χρημάτων αξίας άνω των 100.000 δολαρίων με σκοπό τη χρηματοδότηση της Χαμάς.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αντιτρομοκρατικής Χρηματοδότησης στο υπουργείο, το Shin Bet και την Τελωνειακή Αρχή.

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γαντζ υπέγραψε εντολές κατάσχεσης με εμπορεύματα και χρήματα αξίας 121.000 δολαρίων, τα οποία μεταφέρθηκαν μέσω εμπορικών επιχειρήσεων από μέλη της Χαμάς στην Τουρκία σε τρομοκράτες της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αμείλικτοι στην τρομοκρατία και θα εντοπίσουμε τις υποδομές της οπουδήποτε υπάρχει - στο Ισραήλ ή αλλού», δήλωσε ο Γκαντζ μετά την επιχείρηση.

Το Δεκέμβριο, ο Gantz υπέγραψε μια εντολή για την κατάσχεση 4 εκατομμυρίων δολαρίων που το Ιράν μετέφερε στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα χρήματα προορίζονται για την ανάπτυξη της τρομοκρατικής υποδομής της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής όπλων και της καταβολής μισθών σε τρομοκράτες, ανέφερε στη συνέχεια το υπουργείο Άμυνας σε δελτίο Τύπου.

Πηγή των κονδυλίων είναι το ιρανικό καθεστώς, το οποίο εξακολουθεί να ενεργεί κατά του κράτους του Ισραήλ, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πηγή: The Jerusalem Post

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo