Τα σενάρια και οι πιθανοί νέοι συσχετισμοί στη ΝΔ στο Λεκανοπέδιο - Ποια ονόματα «παίζουν δυνατά»

Χρήστος Μυτιλινιός 13-02-2021 12:07 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2021 20:11
Τα σενάρια και οι πιθανοί νέοι συσχετισμοί στη ΝΔ στο Λεκανοπέδιο - Ποια ονόματα «παίζουν δυνατά»
Ο Πιερρακάκης, ο Χρυσοχοΐδης, ο Γιατρομανωλάκης και οι υπόλοιποι

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τους υποψηφίους της επόμενης ημέρας στη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως παίρνει «φωτιά» η Α' Αθηνών, καθώς τα ονόματα που υπολογίζονται για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, είναι δυνατά και πολλά, περισσότερα ακόμα και από τις πιθανές εκλόγιμες θέσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα οι εκλεγμένοι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος στην Α' Αθηνών είναι οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνη, Άγγελος Συρίγος, Θάνος Πλεύρης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή. 

Τα νέα ονόματα που έρχονται στην Α' Αθηνών, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «κλειδώνει» ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετακινείται στην Α' Αθηνών και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης. Μην ξεχνάμε πως παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Α' Αθηνών του παραδοσιακά «εκλεκτού» των ψηφοφόρων της ΝΔ στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ανάμεσά τους, «παίζει» πάντα δυνατά, το όνομα της Σοφίας Νικολάου, σημερινής Γενικής Γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής. 

Για τις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου, φημολογείται έντονα η κάθοδος του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Α' Πειραιώς, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η αξιοποίηση της Δόμνας Μιχαηλίδου σε μία από τις 2 περιφέρειες του μεγάλου λιμανιού, με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να είναι αυτή τη στιγμή, κυρίαρχος, στην Β' Πειραιώς. 

Στα Δυτικά τώρα, φαίνεται πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ περίμεναν περισσότερα από κάποιους βουλευτές, ενώ δεν τα βλέπουν. Έτσι, στα σχέδια του Μαξίμου φαίνεται να βρίσκεται για τον δυτικό τομέα ο Στέλιος Πέτσας, με τον Χρήστο Ταραντίλη να αποτελεί την εναλλακτική, την ίδια στιγμή που το όνομά του «παίζει» και για το βόρειο τομέα. 

Στο Νότιο Τομέα τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν περισσότερο, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο αυτήν τη στιγμή να μην «παίζει» όπως έπαιζε παλαιότερα, ενώ υπάρχει πάντοτε στα σκαριά η αξιοποίηση του Νίκου Χαρδαλιά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόσο ο Νίκος Δένδιας με την ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία του ως Υπουργός Εξωτερικών, όσο και η πάντα δημοφιλής στην περιφέρεια Σοφία Βούλτεψη (και νυν υφυπουργός Μετανάστευσης), παίζουν από θέση ισχύος. Βεβαίως, τον τελευταίο καιρό, άλλη μια γυναίκα έχει απασχολήσει αρκετά τον Νότιο Τομέα, αποσπώντας συνεχώς θετικά σχόλια για την κινητικότητά της, που ακούει στο όνομα, Ιωάννα Γκελεστάθη. 

Ο Νίκος Ρωμανός έχει κερδίσει αρκετή δημοφιλία στο Νεοδημοκρατικό κοινό, με πολλή δουλειά στο Γραφείο Τύπου. Είναι η περίπτωση που λέμε σε απλά ελληνικά, «ο κόσμος τον θέλει», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται πως επιθυμεί ο ίδιος κάποια τέτοια συζήτηση.

Τέλος, ένα όνομα που θα απασχολήσει αρκετά, είναι εκείνο του Θοδωρή Λιβάνιου. Δεν υπάρχει κάποιο προβάδισμα για την περιφέρεια που πιθανώς θα τον δούμε υποψήφιο, ωστόσο οι φήμες ακούγονται για το δυτικό τομέα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo