• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι με διαθήκη

lawandorder.gr 13-02-2021 11:51 Τελευταία ενημέρωση: 13-02-2021 11:51
Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι με διαθήκη
Η πλατφόρμα για υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στις αιτήσεις με διαθήκη ανοίγει στις 15 Φεβρουαρίου

Η πλατφόρμα για υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στις αιτήσεις με διαθήκη ανοίγει στις 15 Φεβρουαρίου.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τίθεται σε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στις αιτήσεις με διαθήκη.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, η δικηγόρος και εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη, υπενθύμισε ότι στις 8 Φεβρουαρίου έγινε η πληρωμή σε 63.207 κληρονόμους, ενώ 30.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν. Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των αναδρομικών σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη θα γίνει στις 12 Απριλίου.

Παράλληλα από τις 10 Φεβρουαρίου οι δικαιούχοι έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν την αίτησή τους.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β’ βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή που είναι στις 10 Απριλίου 2021.

Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που ζητούνται στις περιπτώσεις των αιτήσεων επιστροφής αναδρομικών από κληρονόμους βρίσκονται στο site του e-ΕΦΚΑ.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo