16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Αναρχικοί γνωστοποίησαν επιθέσεις σε βάρος αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.


    Δυο εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος ενός απόστρατου αντιστρατήγου και ενός εν ενεργεία ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκάλυψαν με ανάρτησή τους, αντιεξουσιαστές, επιθέσεις που δεν είχαν ανακοινωθεί ποτέ από την ΕΛ.ΑΣ.
    Με αναρτησή τους σε ιστότοπο αναρχικών ιδεών,η ομάδα «Πυρήνες Άμεσης Δράσης- Πυρήνας Αναρχικής Αντιβίας» γνωστοποίησαν πως προκάλεσαν τους εμπρησμούς ως απάντηση στην «κρατική επιχείρηση εξόντωσης του αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα», όπως αναφέρουν.
    Συγκεκριμένα αναλαμβάνουν ;όπως υποστηρίζουν με την ανάρτησήν τους, την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις, «Στο σπίτι του απόστρατου αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Κονταρίδη. Ο Κονταρίδης ήταν ίσως ο πιο αιμοβόρος αξιωματικός εκπαιδευτής των ΜΑΤ. Από το 1994 έως το 2008 έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της καταστολής, όντας υπεύθυνος για δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας εις βάρος διαδηλωτών» καθώς και « Στο σπίτι του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Λαδομένου. Ένας υψηλόβαθμος πολυθεσίτης ο οποίος, ως αρμόδιος για θέματα προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, φρόντιζε ώστε να αποτελεί τον επίσημο διαμεσολαβητή μεταξύ των συνδικαλιστών και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας».
    Οι αντιεξουσιαστές καλούν τους ομοιδεάτες τους να «αναζωπυρώσουμε τις επαναστατικές μας προσδοκίες χτίζοντας κοινωνικές και πολιτικές δομές ικανές να σταθούν στα πόδια τους και να απειλήσουν έμπρακτα την ισορροπία των κυρίαρχων δυνάμεων, μιλώντας (και) τη μόνη γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν: τη γλώσσα της βίας».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ