Πάτρα: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 9χρονος που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό

lawandorder.gr 12-02-2021 14:18 Τελευταία ενημέρωση: 12-02-2021 14:19
Πάτρα: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 9χρονος που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό
Ο 9χρονος Μάριος είχε εισαχθεί και στη ΜΕΘ Παίδων

Εξιτήριο παίρνει σήμερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο 9χρονος Μάριος, που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό. Μάλιστα είχε εισαχθεί και στη ΜΕΘ Παίδων.

Οι γιατροί του ετοίμασαν και ένα δώρο, καθώς του έδωσαν έναν "έπαινο" που κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 9χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Την επόμενη ημέρα παρουσίασε επιπλοκές με αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πριν από πέντε ημέρες ο 9χρονος βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, με τα ευχάριστα νέα να ανακοινώνει στην ΕΡΤ, ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και Δ/ντής του ΕΣΥ.

"Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής με τον Μάριο. Είχαμε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, γιατροί και νοσηλευτές ότι θα της τον δώσουμε χαμογελαστό πίσω στην αγκαλιά της", είχε δηλώσει ο κ. Ηλιάδης.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει, οι γιατροί έδωσαν μάχη για να μην διασωληνωθεί το παιδί, καθώς η καθευθυντήρια οδηγία σε όλο τον κόσμο είναι στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγονται οι διασωληνώσεις. Γι΄αυτό όπως εξήγησε γυρίζουν μπρούμιτα τους ασθενείς για να διευκολύνεται η αναπνοή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo