Βαρβιτσιώτης: «Οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν βοηθούν τον διάλογο»

lawandorder.gr 12-02-2021 14:13 Τελευταία ενημέρωση: 12-02-2021 14:13
Βαρβιτσιώτης: «Οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν βοηθούν τον διάλογο»
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί η Τουρκία να είναι η χώρα που θα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και να συζητάμε για αυτή στην Ευρώπη προσφέροντας ένα δρόμο στρωμένο μόνο με τριαντάφυλλα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει ότι υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος των κυρώσεων», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1FM» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή σήμερα το πρωί. Και πρόσθεσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα εξεταστούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις συνολικά

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, δήλωσε ότι αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις δε βοηθούν τον διάλογο, ο οποίος, για να διατηρηθεί, έχει ως βασική προϋπόθεση την αποφυγή μονομερών προκλήσεων. Έκανε λόγο για αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται από την Άγκυρα, ενώ υπενθύμισε ότι η ελληνική πλευρά έχει σαφή στόχο την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέσα από το διάλογο.

Ακόμη, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν Ι. Καλίν, τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν αποτελούν εγγυητές ειρήνης στην Κύπρο και ότι κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες ειρήνης στο νησί με κατεχόμενα στρατεύματα. «Η δήλωση αυτή σίγουρα δε συμβάλλει στο να υπάρχει ένα κλίμα, που να δείχνει ότι η Τουρκία προσέρχεται στο διάλογο με διάθεση λύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά για την επικείμενη πενταμερή. Υπενθύμισε ότι η επίλυση του κυπριακού ζητήματος θα γίνει σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το πλαίσιο προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, άλλωστε, αποκτά για πρώτη φορά και ρόλο παρατηρητή στις συνομιλίες.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo