20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αποδυναμώνουν τα τμήματα Πειραιά οι μετακινήσεις – Τι καταγγέλλει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων


    Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων του Πειραιά προκαλούν οι συνεχείς μετακινήσεις αστυνομικών, όπως καταγγέλλει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων της πόλης.
    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά πληροφορήθηκε μέλη του, για την υπ΄αριθ. 2000/21/283135 από 06/02/2021 διαταγή της Γ.Α.Δ.Α σύμφωνα με την οποία ζητούνται έντεκα Αστυνομικοί, ώστε να εκπαιδευτούν και να διατεθούν από τα Α.Τ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, αποκλειστικά σε φύλαξη νέων στόχων ευπαθούς προστασίας στους σταθμούς του ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ». Σαν να μην έφτανε αυτό, δείγμα της προχειρότητας με την οποία ετοιμάζεται να συσταθεί η νέα ομάδα για τα ΜΜΜ, ζητήθηκαν ακόμη έξι επιπλέον αστυνομικοί για την είσοδο στον έλεγχο των εισερχομένων στις πύλες πύλες X-RAY».
    Ενδεικτικό της αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων αποτελούν τα στοιχεία που παρουσιάζει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Πειραιά σύμφωνα με τα οποία:
    Δειγματοληπτικά αναφέρουμε:
    Το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, έχει οργανική δύναμη (πρέπει να έχει δηλαδή) 88 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 48.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων – Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη 77 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 40.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, έχει οργανική δύναμη 72 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 36.
    Το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ.Ιωαν.Ρέντη έχει οργανική δύναμη 46 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 18.
    Το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού έχει οργανική δύναμη 30 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 12.
    Το Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων – Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη 38 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 14.
    Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων απαιτεί:
    1. Την μη περαιτέρω αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων και την ενίσχυσή τους μαζί με τα Τμήματα Ασφαλείας. Εάν οι ιθύνοντες θεωρούν ότι δεν χρειάζονται, ας τα κλείσουν, να πάψουν επιτέλους να βασανίζουν τους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους.
    2. Να απαγκιστρωθούν από τα χρόνια πάρεργα τα Αστυνομικά Τμήματα.( Πύλες X-Ray, επιδόσεις δικογράφων κλπ ).
    3. Να είναι οι εποχούμενες περιπολίες σύννομες με τα ισχύοντα Π.Δ και να παύσει η «ανωμαλία» που γίνεται τους τελευταίους μήνες με τα νέα ωράρια, όπως το 18:00- 02:00. Σεβαστείτε τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας.
    Τέλος τονίζεται το αυτονόητο, που ενδεχομένως στα γραφεία του αρχηγείου οι επιτελείς αδυνατούν να δουν κλεισμένοι σε γραφεία και μακριά από την κοινωνία, πως «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν περισσότερο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, με άμεσο κίνδυνο, τόσο να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν προς όφελος της εξυπηρέτησης αλλά και της ασφάλειας του πολίτη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ