Επανάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια

Χρήστος Μυτιλινιός 12-02-2021 10:30 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2021 20:12
Επανάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια
Η ημέρα που περίμενε όλη η νεολαία στην οποία εναποθέτει της ελπίδες της η Ελλάδα

Ναι, επιτέλους έφτασε η ώρα.

Έφτασε η ώρα για την επανάσταση στην πανεπιστημιακή ζωή. Κι όταν λέω επανάσταση, το εννοώ. Γιατί η μοναδική επανάσταση που μπορούσε να καρποφορήσει στην Ελλάδα, είναι η πλήρης τήρηση και εφαρμογή των νόμων.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε άλλο ζήτημα, η προστασία, το αυτοδιοίκητο και το άσυλο ιδεών, είχαν κανονικότατα παρερμηνευθεί. Και όχι κατά λάθος.

Τόσο το άσυλο των ιδεών, όσο και το αυτοδιοίκητο, δεν εφαρμόστηκαν στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές, αλλά για τους καθηγητές. Κι αυτό έγινε προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα να προστατεύεται και να μην υποκύπτει σε καμία μορφή εξουσίας για το τι θα διδάξει και πώς. Αντιθέτως, όλα τα προηγούμενα χρόνια, είδαμε να εφαρμόζεται ακριβώς το αντίθετο.

Είδαμε να «τσιμεντώνονται» και να διαπομπεύονται καθηγητές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συμπλεύσουν με την ηγεμονία της αριστεράς στα πανεπιστημιακά δρώμενα.

Είδαμε τα πανεπιστήμια να μετατρέπονται σε «γκέτο» προστασίας της ανομίας και της αλητείας, με τις ευλογίες μερίδας καθηγητών. Αυτά τα «γκέτο» ήταν σαφώς τα ίδια «γκέτο» στα οποία άνθρωποι που έχουν να προσφέρουν με μία διάλεξή τους, με τις διδαχές τους, με το επιστημονικό τους έργο, να μην μπορούν ούτε απ’ έξω να περάσουν (πολλώ δε μάλλον να διδάξουν), αν δεν είχαν πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από Περισσό και Κουμουνδούρου, ή παλαιότερα και από Χαριλάου Τρικούπη. Παρ’ ολίγον να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι αν τελικά ο «ανήσυχος νέος» έδερνε τον άνθρωπο που ανακάλυψε το DNA, James Watson.

Είδαμε να υπάρχει πλήρης ανοχή σε περιστατικά ακραίας βίας, η οποία ανοχή τις περισσότερες φορές μετετρέπετο σε συγκάλυψη. Πόσες φορές μαθαίναμε καταγγελίες ότι μέλη της ΠΚΣ έκαιγαν κανονικά τα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων στις φοιτητικές εκλογές, βγάζοντάς τα επιδεικτικά ΑΚΥΡΑ.

Συνιστώ στην αντιπολίτευση να μαζευτεί. Να μαζευτεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Αν ισχυρίζεται ότι είναι ικανοποιημένη με τα σημερινά Πανεπιστήμια – καταγώγια, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το βλέπει. Όσοι δεν θέλουν να αλλάξει η εικόνα στα Πανεπιστήμιά μας, πολύ απλά, εξυπηρετούνται από αυτήν την εικόνα.

Αν θέλουμε πραγματικά αυτή η χώρα να αλλάξει πρόσωπο και να εκσυγχρονιστεί στα αλήθεια, το πρώτο που πρέπει να εκσυγχρονίσουμε, είναι η παιδεία μας. Και παιδεία με αυτά τα Πανεπιστήμια, στη σημερινή τους μορφή, μόνο επιπέδου ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo