• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΟΤΑ: Ένα ιδιόμορφο πρόβλημα ετών παίρνει τέλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

lawandorder.gr 11-02-2021 15:35
ΟΤΑ: Ένα ιδιόμορφο πρόβλημα ετών παίρνει τέλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Τέλος στις απαρχαιωμένες μεθόδους αποκομιδής σκουπιδιών

Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα ταλαιπωρεί για χρόνια τους κατοίκους στο Πανόραμα της Βούλας κι αυτό είναι η απαρχαιωμένη μέθοδος αποκομιδής σκουπιδιών. Το ανάγλυφο της περιοχής δεν επέτρεπε μέχρι σήμερα τη μηχανική αποκομιδή, καθώς τα συμβατικά απορριμματοφόρα του Δήμου αδυνατούσαν να φτάσουν στα περισσότερα σημεία εκείνης της περιοχής κι έτσι, όλα αυτά τα χρόνια, η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων γινόταν με τα χέρια, μέσα από τους ιδιωτικούς μεταλλικούς κάδους.

Πλέον, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εφοδιάστηκε με ειδικό απορριμματοφόρο, που διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4Χ4), οπότε μπορεί να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες μορφολογικές απαιτήσεις της περιοχής. Το ερχόμενο Σάββατο (13/2) θα ξεκινήσει στο Πανόραμα η διανομή 180 νέων ειδικών πράσινων κάδων, χωρητικότητας 660 λίτρων, καθώς και 40 μπλε κάδων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (μαζί με τους ήδη υπάρχοντες στο σύνολο θα ανέλθουν σε 70), και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα σταματήσει οριστικά ο παλιός τρόπος αποκομιδής και θα ξεκινήσει το ειδικό απορριμματοφόρο τα δρομολόγιά του.

Για την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων του Πανοράματος, εντός της επόμενης εβδομάδας θα διανεμηθεί σε όλα τα σπίτια της περιοχής ειδικό ενημερωτικό έντυπο.

«Η έως σήμερα απαρχαιωμένη μέθοδος περισυλλογής απορριμμάτων με τα χέρια μέσα από ιδιωτικούς μεταλλικούς κάδους, αν και αναγκαία, ήταν άκρως επικίνδυνη για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού από σπασμένα γυαλιά ή σύριγγες και δημιουργούσε αρνητική εικόνα για την πόλη μας, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά», λέει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει:

«Στη συνολικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου μας και με στόχο τη βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη μας, πρόσφατα εφοδιαστήκαμε με ειδικό απορριμματοφόρο και με ειδικούς κάδους, έτσι ώστε η μηχανική περισυλλογή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα και στην περιοχή του Πανοράματος. Οι υπάρχοντες ιδιωτικοί μεταλλικοί κάδοι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται και πλέον όλα τα απορρίμματα θα πρέπει να τοποθετούνται στους νέους δημοτικούς κάδους, οι οποίοι θα ελέγχονται για την κατάσταση και τη λειτουργικότητα τους και θα πλένονται από ειδικά καδοπλυντήρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Και ο κ. Κωνσταντέλλος κατέληξε καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής να ανταποκριθούν και «να γίνουν μέρος των προσπαθειών μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο μας και την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo