17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός των υποψηφίων δικηγόρων – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις


    Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 16, 17 και 18 Απριλίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός υποψηφίων δικηγόρων Α εξεταστικής περιόδου του 2021. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Εφετείων της χώρας.
    Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη 8 Απριλίου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στη γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής της έδρας του Εφετείου, όπου υπάγεται ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος, συνυποβάλλοντας σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση περί μη υπαγωγής τους στα κωλύματα και ασυμβίβαστα των άρθρων 6 και 7 του Κώδικα Δικηγόρων.
    Στην αίτηση αυτή – υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτονται:
    Α) πιστοποιητικό άσκησης,
    Β), φωτοαντίγραφο πανεπιστημιακού πτυχίου ή ανάλογο πιστοποιητικό του πανεπιστημίου (δεν απαιτείται επικύρωση)
    Γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και
    Δ) απόδειξη κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που τηρείται στην τράπεζα Πειραιώς του ποσού των 70, 00 ευρώ στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο το υποψηφίου.
    Διαβάστε εδώ τις σχετικές αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
    Απόφαση προκήρυξης διαγωνισμού
    Καθορισμός ποσού


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ