Κυβερνητικά ανίκανος, αντιπολιτευτικά επικίνδυνος

Χρήστος Μυτιλινιός 10-02-2021 10:23 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2021 20:16
Κυβερνητικά ανίκανος, αντιπολιτευτικά επικίνδυνος
Θέλει προσοχή, πριν βρεθούμε στα Γκουλάγκ…

Θυμάμαι στα χρόνια της δικτατορίας ΣΥΡΙΖΑ, πολλούς και από τους φίλους μου αλλά και από βουλευτές να λένε με παρρησία πως «δεν γίνεται να ακούς τον Τσίπρα. Είναι ανέφικτο». Εντάξει εγώ άκουγα αναγκαστικά γιατί έτσι κι αλλιώς, είναι η δουλειά μου.

Το συναντώ και σήμερα αυτό σαφώς. Το σήμερα βέβαια μας δίνει την επιλογή του γέλιου, καθώς είναι στην αντιπολίτευση και δεν κυβερνάει.

Πολλοί στάθηκαν εχθές στη συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, στην ατάκα «δέχομαι το ρίσκο», όσον αφορά τις πορείες και την πανδημία. Οφείλω να ομολογήσω πως μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ήταν μια πραγματική κυβέρνηση ανευθυνότητας, ανικανότητας και ρίσκου.

Ανεύθυνη στις διεθνείς διαπραγματεύσεις. Μέχρι και χωρίς φάκελο είχαν παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες.

Ανίκανη για όλα. Μέχρι και το Σκοπιανό το λύσανε με πρόταση που τους ήλθε έτοιμη.

Ρίσκου σε ό,τι είχε να κάνει με αριβισμό και στα θέματα του δικού τους White House. Ρίσκο με την Τουρκία, ρίσκο με τα κανάλια, ρίσκο με όλα. Βέβαια, αυτό το ρίσκο τότε το έπαιρναν από θέση ισχύος και θεσμικής παρεμβατικότητας, στα όρια της συνταγματικής εκτροπής, που πολλές φορές κινδύνευσαν με οριστική διάλυση.

Ωστόσο, υπήρχε κάτι πιο σημαντικό από αυτό εχθές στη συνέντευξή του.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας εχθές, προανήγγειλε έναν νέο Γρηγορόπουλο. Είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να προσέχει η κυβέρνηση γιατί με την πανεπιστημιακή αστυνομία μπορεί να προκληθεί ένα νέο συμβάν τύπου Γρηγορόπουλου.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά ο Τσίπρας εχθές έδωσε στίγμα. Μπορεί μεν να ανέφερε ότι τάχα εξωπανεπιστημιακοί προκαλούν τα προβλήματα στα πανεπιστήμια, αλλά γνωρίζει τόσο ό ίδιος, όσο και οι ακόλουθοί του, όσο και η κοινή γνώμη, ότι τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια προκύπτουν από τις ομάδες που πρόσκεινται σε εκείνον. Είναι κοινό μας μυστικό.

Ο Τσίπρας εχθές λοιπόν, έδωσε σινιάλο. Ξέρουμε και προβλέπουμε τι πρόκειται να συμβεί. Η μάχη που έρχεται δεν θα είναι καν στα του 2015. Αυτή τη φορά έρχονται με φανερές τις διαθέσεις τους. Όχι ως λύκοι με στολή προβάτου, αλλά ως κανονικοί σοβιετικοί. Δεν έχουν ειπωθεί τυχαία τα λόγια του Πολάκη και της Ζανέτ.

«Η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

Και γι’ αυτό απαιτείται ακόμα περισσότερη προσοχή αυτή τη φορά από την κυβέρνηση. Η τελική μάχη των ιδεών δεν έχει δοθεί.

Ναι, συμφωνούμε. Δεν είναι επίπεδο αυτό για αξιωματική αντιπολίτευση. Και φανταστείτε αυτό το επίπεδο να ξανανεβεί στην κυβέρνηση.

Αλλά αυτό έχουμε.

Και θέλει προσοχή, πριν βρεθούμε στα Γκουλάγκ…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo