Κυριακίδου: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού έως τον Σεπτέμβριο

lawandorder.gr 09-02-2021 18:09
Κυριακίδου: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού έως τον Σεπτέμβριο
«Συνολικά θα έχουμε 300 εκατ. δόσεις εμβολίων το β' τρίμηνο και, αν οι φαρμακευτικές εταιρείες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση δόσεων»

Σε αποκλειστική συνέντευξη στις Ειδικές Αποστολές προχώρησε η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε, Στέλλα Κυριακίδου, παρουσιάζοντας τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό για τα εμβόλια.

«Συνολικά θα έχουμε 300 εκατ. δόσεις εμβολίων το β' τρίμηνο και, αν οι φαρμακευτικές εταιρείες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση δόσεων. Ήδη χθες έγινε συμφωνία με την Pfizer για αύξηση δόσεων», ανέφερε στη συνέντευξή της η κα Κυριακίδου.

Η Επίτροπος Υγείας μίλησε και για τους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς σε σχέση με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. «Όταν η εταιρεία καταθέσει αίτημα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων θα το αξιολογήσει επιστημονικά. Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού έως τον Σεπτέμβριο. Όσον άφορα την ανησυχία για τις μεταλλάξεις, όλα δείχνουν πως τα εμβόλια Pfizer και Moderna δεν επηρεάζονται ως προς την αποτελεσματικότητα τους», προσέθεσε η κα Κυριακίδου.

Πηγή: ΕΡΤ/Ειδικές Αποστολές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo