• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γιατί ο Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο

Χρήστος Μυτιλινιός 08-02-2021 10:24 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2021 20:16
Γιατί ο Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο
Είναι εμφανής η κυριαρχία του Πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό

Είναι εμφανής η κυριαρχία του Πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό. Μπορεί η αντιμετώπιση της πανδημίας να έχει φέρει στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάποιους κλυδωνισμούς, όμως η κυριαρχία Μητσοτάκη παραμένει χωρίς αμφιβολία ανεπηρέαστη στη συντριπτική της πλειονότητα.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που την κρατά όμως σε αυτά τα επίπεδα;

Μα φυσικά η απολύτως καμία εναλλακτική πρόταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έναν δικό του κόσμο. Είναι τόσο επηρεασμένος από την λασπολογία, την ανεύθυνη αντιπολίτευση και κυβερνητική πολιτική, χαμένος μέσα σε ρητορίες και σοφίσματα, που δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν. Ακόμα και το μεγαλύτερο στραβοπάτημα του Κυριάκου, τη μάζωξη στο σπίτι στην Ικαρία, λάθος την κριτικάρουν.

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, θέλοντας να λαϊκίσουν, επισημαίνουν συνεχώς πως ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει πουθενά, εφόσον δεν μπορούν οι πολίτες. ΛΑΘΟΣ. Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές, οι Αρχηγοί κομμάτων, επιβάλλεται να πηγαίνουν όπου προστάζει η περίσταση.

Η κριτική για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Ικαρία, δεν έγκειται στο ταξίδι καθ’ αυτό, αλλά στη μάζωξη στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ. Εκεί όπου μαζεύτηκαν πολλοί περισσότεροι από όσους επιτρέπεται και είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορεί κανείς άλλος να κάνει, γιατί παρεμβαίνει η ΕΛΑΣ και συλλαμβάνει για κορονοπάρτι, ακόμα και με λιγότερα άτομα από όσα συνευρέθη ο Πρωθυπουργός στο σπίτι στην Ικαρία.

Αυτή είναι η κριτική η σωστή. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος στα ψέματα και το λαϊκισμό, δεν μπορεί να την ασκήσει σωστά. Και αν το κάνει τώρα, θα είναι σαφώς αργά.

Όσον αφορά τις άλλες εναλλακτικές, προφανώς και δεν υπάρχει καν λόγος αναφοράς.

Το Κίνημα Αλλαγής με την συγκεκριμένη ηγεσία στο τιμόνι, ακόμα και να ανακαλύψει το φάρμακο για τον καρκίνο, πρωταγωνιστής δεν γίνεται. Μετά τις εσωκομματικές το 2022, ξανασυζητάμε.

Για το ΚΚΕ όλοι μας γνωρίζουμε και επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα, ότι ακόμα και αν ο λαός έκανε το μοιραίο σφάλμα να βγάλει αυτό το αντιδημοκρατικό κόμμα που παρανόμως υπάρχει, στην κυβέρνηση, ο ίδιος ο Κουτσούμπας και ο κάθε Κουτσούμπας που θα ηγείτο, θα παραιτείτο την ίδια ημέρα καταγγέλλοντας προβοκάτσια. Είναι έξυπνοι, κριτικάρουν τα πάντα, κάνουνε βόλτες με επαγγελματικές πορείες εν μέσω πανδημίας, οπλίζουν χέρια τρομοκρατών με τη ρητορική τους και ξεμπερδεύουν.

Ο Βαρουφάκης βρίσκεται ανάμεσα στη δημιουργική ασάφεια και την υπεύθυνη ανυπακοή και ο Βελόπουλος πλήρως απορροφημένος στους αντιεμβολιαστές, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε αυτήν την κατάσταση, είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον πρώτο λόγο. Και είναι επίσης προφανές, ότι όπως και να παίξει το πολιτικό παιγνίδι, είτε με πρόωρες εκλογές, είτε με εκλογές στην ώρα τους, θα ξανακερδίσει.

Γιατί εν τοις πράγμασιν, παίζει χωρίς αντίπαλο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo