Χ. Γώγος: Πώς θα αποφύγουμε ολικό lockdown και το τρίτο κύμα κορονοϊού

lawandorder.gr 06-02-2021 22:49 Τελευταία ενημέρωση: 06-02-2021 22:49
Χ. Γώγος: Πώς θα αποφύγουμε ολικό lockdown και το τρίτο κύμα κορονοϊού
«Δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας, όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες»
«Έχουν διερευνηθεί όλες οι πιθανές δυνατότητες για τον έλεγχο της κατάστασης. Υπήρξε ανάγκη κλιμάκωσης των μέτρων λόγω της διασποράς που έχει αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Αυτό τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος –λοιμωξιολόγος , καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η προσπάθεια ήταν να επηρεααστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ροή της κοινωνικής κι οικονομικής ζωής της χώρας, η οποία έχει πληγεί έτσι κι αλλιώς.

«Διαφορετικά θα είχαμε κοσμοσυρροή και στην Ερμού και στις παραλίες», εκτίμησε ο καθηγητής τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει επιτήρηση και ενημέρωση του κόσμου στα σημεία που παρατηρείται συνωστισμός.

«Υπήρξε ένας θαυμάσιος καιρός, ο κόσμος παρασύρθηκε, το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας, όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες» υπογράμμισε.

«Η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι», είπε επιπρόσθετα ο κ. Γώγος, σχολιάζοντας πως ένα πλήρες καθολικό λοκντάουν προσφέρει υγειονομικό πλεονέκτημα, εντούτοις ακόμη και μια ενδεχόμενη εφαρμογή του δεν συνεπάγεται το ότι ο κόσμος θα ήταν σε θέση να πειθαρχήσει, καθώς πλέον είναι έντονη η ψυχολογική κόπωσή του.

«Η τωρινή κατάσταση δεν είναι δραματική είναι όμως ανησυχητική», δήλωσε ο καθηγητής αναφέροντας πως αυτή η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρούμε είναι ένα καμπανάκι, σε κάθε περίπτωση όμως το αισιόδοξο είναι ότι είμαστε σε μια φάση συνεχούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo