Η αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη προϋποθέτει τεράστιες επενδύσεις στους φορτιστές

Νίκος Μιχαλόπουλος 05-02-2021 14:03
Η αύξηση πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη προϋποθέτει τεράστιες επενδύσεις στους φορτιστές
Επένδυση για σημεία φόρτισης χρειάζεται το σχέδιο της ΕΕ για την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τον βιομηχανικό όμιλο Eurelectric το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυξήσει κατά πενήντα φορές τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκίνητων μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, θα απαιτήσει μία επιπλέον επένδυση 80 δισεκατομμυρίων ευρώ για σημεία φόρτισης για να το υποστηρίξει, ανέφερε ο βιομηχανικός όμιλος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Eurelectric.

Η ΕΕ δήλωσε ότι χρειάζεται 30 εκατομμύρια ή περισσότερα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στους δρόμους της έως το 2030 ως μέρος των προσπαθειών για μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 55% αυτήν τη δεκαετία σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Η κοινότητα διέθετε περίπου 615.000 τέτοια οχήματα μέχρι το τέλος του 2019, σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση ACEA.

Ωστόσο υπάρχουν λιγότερα από 250.000 δημόσια σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία πρέπει να αυξηθούν σε 3 εκατομμύρια έως το 2030 για να επιτύχουν τους πράσινους στόχους, σύμφωνα με μια έκθεση της Eurelectric, η οποία εκπροσωπεί εθνικές ενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και κορυφαίες εταιρείες, καθώς και την Ernst & Young.

Η επέκταση των υποδομών φόρτισης θα απαιτήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ για δημόσιους φορτιστές και 60 δισεκατομμύρια ευρώ για ιδιωτικούς, ανέφερε η έκθεση. Αυτή η διάθεση αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω από τον στόχο, ανέφερε, απηχώντας ανησυχίες που εγείρονται από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο όμιλος βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επεσήμανε ότι έως το 2030, η ΕΕ θα διαθέτει 10,5 εκατομμύρια EV σε στόλους που λειτουργούν από εταιρείες ή δημόσιες αρχές. Οι κρατικοί στόλοι οχημάτων σήμερα περιλαμβάνουν 63 εκατομμύρια οχήματα με θερμικούς κινητήρες στην Ευρώπη και μόλις 420.000 EVs. Η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού έδωσε νέα ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών φορτηγών παρόλο που υπάρχουν σχετικά λίγα μοντέλα σήμερα.

Η Eurelectric ζήτησε επίσης από την ΕΕ να απαιτήσει από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πωλούν υποχρεωτικά και οχήματα μηδενικών εκπομπών. Η ΕΕ έχει χρησιμοποιήσει πρότυπα εκπομπών CO2 για τα αυτοκίνητα για να προωθήσει τις πωλήσεις EV τα τελευταία χρόνια και αργότερα φέτος θα προτείνει αυστηρότερα πρότυπα για να επιταχυνθεί η μετάβαση στην καθαρή κινητικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo