Η Volkswagen προετοιμάζεται για σημαντική ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτου το 2021

Νίκος Μιχαλόπουλος 04-02-2021 12:34
Η Volkswagen προετοιμάζεται για σημαντική ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτου το 2021
Αισιοδοξία ότι μετά τους εμβολιασμούς θα υπάρξει παγκόσμια ανάκαμψη και κατά συνέπεια περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group, Herbert Diess εξέφρασε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ακόμη και με τις επιδράσεις της COVID-19 στην οικονομία.

Η θέση αυτή εναρμονίζεται με τις εκτιμήσεις του νέου προέδρου της ACEA και Διευθύνοντος Συμβούλου της BMW, Όλιβερ Ζίπσε.

«Ανυπομονώ για το 2021 και αναμένω ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μέχρι τότε που θα δούμε τα αποτελέσματα του εμβολιασμού», δήλωσε ο Diess σε στελέχη σε μια εσωτερική διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg News.

«Τότε περιμένω από τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σημαντική ανάκαμψη», δήλωσε ο Diess.

Ήταν η πρώτη τηλεδιάσκεψη του Diess με κορυφαίους διευθυντές φέτος και την παρακολούθησαν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου VW, όπως ο Murat Aksel, που είναι επικεφαλής των αγορών, και ο Thomas Schmall, το νέο αφεντικό της τεχνολογίας του ομίλου. Τα δύο στελέχη διορίστηκαν στους ρόλους αυτούς μετά την εκτόνωση της εσωτερικής κρίσεις μεταξύ του Diess και των συνδικάτων το Δεκέμβριο.

Η VW έχασε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις στην Toyota πέρυσι, αλλά πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Tesla στην Ευρώπη και κλιμακώνει μεγαλύτερη παγκόσμια ώθηση σε καθαρά οχήματα με μπαταρία.

Η VW θα κυκλοφορήσει το crossover ID4 το 2021 και θα προσθέσει περισσότερες εκδόσεις των μοντέλων Audi e-tron και Porsche Taycan. Οι δύο μάρκες πολυτελείας δημιουργούν μεγαλύτερο περιθώριο κερδών για τον γερμανικό βιομηχανικό γίγαντα.

Ο Diess είπε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης επενδυτή των ΗΠΑ που διοργανώθηκε από την UBS Group ότι η VW αναμένει να πουλήσει περίπου 600.000 αυτοκίνητα με μπαταρία φέτος, με το ID4 να αντιπροσωπεύει περίπου 150.000 αυτοκίνητα. Τόνισε όμως ότι θα επιδιώξει να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους ενισχύοντας παράλληλα τον όγκο των πωλήσεων.

Ο Diess επισήμανε ότι η VW διαχειρίστηκε τη δραματική πτώση της βιομηχανικής παραγωγής πέρυσι λιγότερο καλά από ορισμένους αντιπάλους της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των συνδικάτων, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να επιτύχουν μια συμφωνία το πρώτο τρίμηνο του 2021 για τη μείωση του σταθερού κόστους και των υλικών εξόδων για εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ρευστότητα.

«Έχουμε θέσει ως στόχο τη μείωση των γενικών εξόδων κατά 5% και το κόστος υλικών κατά 7%», δήλωσε ο Diess. «Αυτό είναι απαραίτητο για να έχουμε τη δύναμη να χρηματοδοτούμε θέματα που είναι σημαντικά για το μέλλον μας, καθώς η κεφαλαιοποίηση της αγοράς και η δομή της διοίκησης μας δεν μας επιτρέπουν να αυξήσουμε τα ίδια κεφάλαια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo