• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λέσβος: Εκπλήξεις στην ιστοσελίδα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» - Γύρω γύρω δάσος και στη μέση ΚΥΤ

lawandorder.gr 03-02-2021 20:23
Λέσβος: Εκπλήξεις στην ιστοσελίδα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» - Γύρω γύρω δάσος και στη μέση ΚΥΤ
Εκπλήξεις από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην ιστοσελίδα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» - Δασική έκταση έχει χαρακτηρισθεί μεγάλο μέρος του χώρου όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ στη Λέσβο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου, έκανε σήμερα γνωστό ότι αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ο Δασικός Χάρτης των προκαποδιστριακών ΟΤΑ των δήμων Μυτιλήνης και δυτικής Λέσβου.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο Stonisi.gr, στο χάρτη φαίνεται και το τμήμα Ελευθεράκου στη θέση Βάστρια της Κοινότητας Νέων κυδωνιών όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί το νέο ΚΥΤ. Δηλαδή η υπερδομή της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οποία συζητά σήμερα μετά από αίτηση 11 συμβούλων της μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

Στο μεγαλύτερο μέρος του η έκταση όπου σχεδιάζεται η δημιουργία της νέας δομής χαρακτηρίζεται ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ δασική έκταση! Αλλά και το σύνολο της περιβάλλουσας το τμήμα του νέου ΚΥΤ έκτασης, με εξαίρεση το χώρο του ΧΥΤΑ (αριστερά στο δασικό χάρτη) έχει χαρακτηρισθεί δασική έκταση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης δηλαδή συζητά σήμερα τη δημιουργία μιας νέας υπερδομής 5000+ φιλοξενουμένων έκτασης 600 στρεμμάτων στο κέντρο δασικού πυρήνα. Και μάλιστα χαρακτηρισμένου επίσημα ως τέτοιου από το «Ελληνικό Κτηματολόγιο»!

Η προτεινόμενη από Κύτελη – Αθανασίου έκταση «μαμούθ» στο χάρτη που αποκάλυψε το «Ν» στις 22 του περασμένου Οκτωβρίου. Οριοθετείται με πράσινη διακεκομμένη γραμμή.

Πηγή: Stonisi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo