Στη Ρόδο κλέβουν... την τροφή που διαθέτει ο δήμος για τα αδέσποτα

lawandorder.gr 03-02-2021 15:48
Στη Ρόδο κλέβουν... την τροφή που διαθέτει ο δήμος για τα αδέσποτα
Ο δήμος... παρακαλάει τους πολίτες να μην αφαιρούν την τροφή που τοποθετείται στις ταΐστρες!

Στo πλαίσιo δράσης που προγραμματίστηκε και υλοποιείται από τη διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του δήμου Ρόδου για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση σταθμών σίτισης (ταΐστρες και ποτίστρες) αδέσποτων ζώων συντροφιάς (γάτες και σκύλοι) σε επιλεγμένα σημεία του δήμου μας.

Η τροφοδοσία των ταϊστρών γίνεται με ξηρά τροφή που παρέχεται από τον δήμο και πραγματοποιείται από υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ταϊστρών.

Μέχρι τώρα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της σημαντικής μείωσης της ποσότητας τροφής στις ταΐστρες που δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των ζώων που σιτίζονται στα συγκεκριμένα σημεία. Επειδή η ποσότητα της τροφής που προμηθεύεται ο δήμος έχει προϋπολογιστεί και αφορά μόνο τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν σύντομα τα αποθέματα του δήμου και να μην μπορούν να τροφοδοτούνται κανονικά οι ταΐστρες.

«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση τροφής από τις δημοτικές ταΐστρες όπως και η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς σε αυτές και παρακαλούμε να συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της σημαντικής δράσης προστατεύοντας τους σταθμούς σίτισης. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους τους πολίτες για τη συμμόρφωση και την καλή συνεργασία τους» επισημαίνει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης Ευδοκία Πάττα - Αποστολίδη.

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo