Τηλεδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ με νέους επιστήμονες της Υγείας (βίντεο)

lawandorder.gr 02-02-2021 17:23
Τηλεδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ με νέους επιστήμονες της Υγείας (βίντεο)
Οι προσκεκλημένοι μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες στη διάρκεια της πανδημίας και την αντιμετώπιση της «άγνωστης» μέχρι πριν από ένα χρόνο ασθένειας

Με κεντρικό στόχο να μεταφέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα του εμβολιασμού, μιας διαδικασίας, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην κανονικότητα, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε μία τηλεδιάσκεψη με νέους επιστήμονες από τον κλάδο της υγείας, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον εμβολιασμό «Κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας». Με στόχο, μεταξύ άλλων, να τιμηθούν οι επιστήμονες που εργάζονται νυχθημερόν σε κάθε κλάδο της υγείας, οι τελευταίοι κλήθηκαν να περιγράψουν την καθημερινή τους μάχη με την πανδημία.

Στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, έλαβαν μέρος:

- Ο Κωνσταντίνος Λάλλας, ειδικευόμενος παθολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη και εργαζόμενος στο τμήμα COVID.

- Η Νικολέτα Κίσσα, νοσηλεύτρια στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

- Η Ρωξάνη Τσανικλίδου, φαρμακοποιός στο Μενίδι.

- Ο Παύλος Αλεξιάδης, ορθοπεδικός ιατρός στη μονάδα COVID του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

- Ο Λευτέρης Γκιννής, φαρμακοποιός στο Νοσοκομείο Καλύμνου και υπεύθυνος διαχείρισης και συντονισμού παραλαβής και χορήγησης των εμβολίων κατά του κορονοϊού στο νησί.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων και Παραγωγικών Τομέων της ΟΝΝΕΔ Ανέστης Φίσκας και η αναπληρώτρια υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Ζωή Κορδού.

Οι προσκεκλημένοι μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες στη διάρκεια της πανδημίας και την αντιμετώπιση της «άγνωστης» μέχρι πριν από ένα χρόνο ασθένειας, που κατέκλυσε τις ζωές όλων μας, δίνοντας τα δικά τους μηνύματα για τον εμβολιασμό, την αναγκαιότητά του και την επόμενη μέρα.

Στην ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, επισημαίνεται ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε μία ομολογουμένως πρωτόγνωρη κατάσταση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως στις προκλήσεις της πανδημίας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ακόμα και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας δοκιμάστηκαν πολύ περισσότερο, μετρώντας εκατοντάδες νοσηλείες, κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της περίστασης. Στην επίπονη αυτή μάχη κατά του κορονοϊού, ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή νέοι ειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών της χώρας μας νόσησε εν ώρα καθήκοντος, αυτό δεν πτόησε ποτέ το σθένος τους και προχώρησαν μπροστά με βαθιά πίστη πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι φαρμακοποιοί, υπογράμμισαν για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης. «Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, μολύνονται, νοσούν και συχνά χωρίς υποκείμενα νοσήματα καταλήγουν να νοσηλεύονται σε πολλά από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας μας. Γι' αυτό το λόγο είναι χρέος μας να ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες των ειδικών, όσο κι αν νιώθουμε πιεσμένοι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των περιοριστικών μέτρων», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η ελπίδα για όλους μας είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο για την επάνοδο στην κανονικότητα, με τους προσκεκλημένους στη συζήτηση να περιγράφουν την καθημερινή τους συνδρομή -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Καταληκτικά και αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συζήτηση, αλλά και την προσφορά τους, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι μάχες της γενιάς μας αυτή τη περίοδο δίνονται στα νοσοκομεία, στα εργαστήρια, εκεί όπου νέοι άνθρωποι, αλλά και έμπειροι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει στην σωτηρία πολλών ανθρώπων. Η γενιά αυτή παλεύει όσο καμία άλλη για το μέλλον της, έχοντας σύμμαχο της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επενδύει στην συνεχή κατάρτιση των νέων. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, τους ήρωες της δικής μας γενιάς, αυτούς που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να μένουμε εμείς ασφαλείς και υγιείς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo