11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Πού θα πολιτευθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί


    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, «ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έχει κλειδώσει για την Α΄ Αθηνών. Την ίδια περιφέρεια φέρεται να σκέφτεται κι ένας ακόμη κυβερνητικός προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος όμως εξετάζει και το σενάριο της καθόδου στη Δυτική Αττική.
    Αν διαλέξει την πρώτη, η μάχη στο κατεξοχήν προπύργιο της ΝΔ θα είναι ενδιαφέρουσα μιας κι εκεί εκλέγονται συνήθως στις πρώτες θέσεις ο Βασίλης Κικίλιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Δυο ορίτζιναλ νεοδημοκράτες, επομένως, θα κληθούν να αντιπαρατεθούν με δυο από τους πιο δημοφιλείς κεντροαριστερούς της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.
    Την Α’ Αθηνών σκέφτεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης με εναλλακτική τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Η πρώτη εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας ή τα βόρεια προάστιά της είναι μια από τις επιλογές πάνω στο τραπέζι του Θόδωρου Σκυλακάκη. Η άλλη είναι η ιδιαίτερη πα τρίδα του, η Λακωνία.
    Ως κλειδωμένη παρουσιάζεται κι η υποψηφιότητα του Στέλιου Πέτσα στην Ανατολική Αττική. Εκεί, βέβαια, πολιτεύεται ο υπουργός του οποίου είναι αναπληρωτής στο Εσωτερικών, ο Μάκης Βορίδης. Εξίσου σίγουρο θεωρείται ότι θα κατέβει στην Α’ Πειραιά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εφόσον επιλέξει να πολιτευθεί.
    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εμφανίζεται από κάποιους να σκέφτεται μια υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα – στον οποίο ανήκει κι ο Δήμος Βύρωνα όπου διετέλεσε δήμαρχος για 11 χρόνια. Ωστόσο, η κάθοδός του στις εθνικές εκλογές δεν παρουσιάζεται από άλλες πηγές ως βέβαιη. Ο Νότιος Τομέας της Αθήνας είναι κι η πρώτη επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση. Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αμφιταλαντεύεται μεταξύ Βρυξελλών και Καρπενησίου. Μεταξύ, δηλαδή, μιας υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή και μιας στον νομό Ευρυτανίας, απ’ όπου κατάγεται».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ